- Nové

Cejlonská skořice je nejušlechtilejší odrůdou skořice. Jeho kůra je jedním z nejstarších koření starověkého Egypta, které se používalo k ochucování nápojů. Také se v ájurvédě používá již dlouhou dobu. Zařaďte tento nejrafinovanější druh skořice do svého jídelníčku!
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
Cejlonská skořice, nazývaná také „pravá skořice“ , pochází z Cejlonu, dnešní Srí Lanky. Historie tohoto mimořádného koření sahá tisíce let do minulosti, kdy si ho cenily starověké civilizace Egypta, Řecka a Říma. Skořice, kdysi pochoutka dostupná pouze těm nejbohatším, je dnes široce dostupná, ale její jedinečná chuť a vůně i nadále potěší kulinářské nadšence po celém světě.
Mletá cejlonská skořice pochází ze stálezeleného skořicovníku, který v přírodních podmínkách dosahuje výšky až 10 metrů. Stromy pěstované na plantážích se však prořezávají, což způsobuje, že dosahují maximální výšky 3 metrů. Toto prořezávání se provádí pro usnadnění sklizně kůry, která se později používá k výrobě skořice.
Cejlonská mletá skořice je výsledkem pečlivého procesu, který začíná ručním řezáním mladých skořicových větviček. Kůra se poté oddělí od zbytku větve a její vnitřní část se fermentuje. Během tohoto procesu kůra získává charakteristickou, hlubokou vůni a chuť. Po fermentaci se kůra suší na slunci, což jí dodává krásnou žlutohnědou barvu. Sušená kůra se kroutí a tvoří známé skořicové tyčinky. Nakonec se tyto tyčinky rozemele na jemný prášek, který končí v našich kuchyních jako mletá cejlonská skořice.
Za vlády Nerona byla skořice jedním z nejdražších koření na světě.
Skořicová kůra odpuzuje komáry.
Skořicová kůra se často nachází v kadidle.
Mletá cejlonská skořice se vyznačuje světle hnědou barvou a jemnou, sladkou vůní. Na rozdíl od kasie , která je široce dostupná a levnější, má cejlonská skořice jemnější chuť a její vůně je komplexnější. Právě tyto vlastnosti ho činí tak ceněným u kuchařů po celém světě.
Mletá cejlonská skořice je skvělé, aromatické koření s jedinečnou chutí a vůní. Jeho vůně se spojuje s vánočním pečením, podobně jako vůně anýzu. Skořice našla uplatnění nejen v cukrářství, ale i v lihovarnictví. Také dokonale zpestří chuť mas, jako je vepřové, kachní a husí. Obohacuje naše chuťové vjemy a je nenahraditelným doplňkem:
Mletá cejlonská skořice by měla být skladována v uzavřené skleněné nebo jiné vzduchotěsné nádobě schválené pro styk s potravinami (např. v našem originálním obalu) , mimo dosah slunečního záření, vlhkosti a tepla. Díky této úpravě si déle zachová svou čerstvost, chuť a vůni.
* Výrobek může obsahovat: lepek, vejce, sóju, mléko, celer, hořčici a sezam.
* Všechny produkty by měly být skladovány na suchém a tmavém místě v těsně uzavřeném obalu.
* POZNÁMKA – fotografie produktu se může lišit od skutečného vzhledu.