- Nové

Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
Kmín, ačkoli je často zaměňován s kmínem kvůli podobnému názvu, není totéž! Kmín se používal již ve starověku. Původně pochází z Egypta a nyní se pěstuje v mnoha teplých zemích, jako je severní Afrika, Indie a Amerika. Ve volné přírodě se nevyskytuje.
Kmín je velmi citlivý, proto není vhodný pro pěstování v polských zahradách. Lze ji pěstovat ze semen ve sklenících nebo doma, protože nesnáší mráz. Pro kulinářské účely se používá nezralé ovoce.
Ve starověku se kmín nacházel v hrobkách. Bylo to velmi cenné koření. Stejně jako pepř byl tak drahý, že se používal k placení poct a daní.
Řekové a Římané používali kmín jako náhražku černého pepře.
Kmín, známý také jako cumin , se používá hlavně v arabské, indické a mexické kuchyni. Je to základní ingredience chili con carne. Skvěle se hodí i do portugalské a španělské kuchyně. V triu se šafránem a skořicí vytváří skvělou směs koření. Je také součástí oblíbené bylinné směsi garam masala. Doplní chuť mnoha pokrmů, proto ho přidejte do:
Před přidáním kmínu se vyplatí ho trochu opražit, aby se projevily jeho nejcennější vlastnosti, tj. jeho aroma. Mělo by se přidávat opatrně, protože může přebít chuť ostatního koření a samotného pokrmu. Lze jej přidat vcelku nebo v mletém stavu.
Semena kmínu by měla být skladována v uzavřené skleněné nebo jiné vzduchotěsné nádobě schválené pro styk s potravinami (např. v našem originálním obalu) , mimo dosah slunečního záření, vlhkosti a tepla. Díky této úpravě si déle zachová svou čerstvost, chuť a vůni.
* Výrobek může obsahovat: lepek, vejce, sóju, mléko, celer, hořčici a sezam.
* Všechny produkty by měly být skladovány na suchém a tmavém místě v těsně uzavřeném obalu.
* POZNÁMKA – fotografie produktu se může lišit od skutečného vzhledu.
Badyán je jedním z nejznámějších koření na světě. Díky svému jedinečnému vzhledu, charakteristické chuti a vůni ráda zdobí talíře a dodává pokrmům slavnostní atmosféru. Jeho vzhled připomíná osmicípou hvězdu a uprostřed každého ramene jsou semena. Vytvořte si sváteční atmosféru a přidejte ji do svých pokrmů!
Bazalka, známá také jako bazalka sladká, polský bazilišek a bazalka zahradní, je rostlina používaná jako koření a okrasná rostlina. Jeho listy jsou oválného tvaru, ale se špičatými konci. Stonky jsou zelené. Bazalka je běžný název, protože po celém světě se pěstuje asi 150 odrůd této rostliny. Přidejte si ho do limonády a budete se cítit osvěžení!
Bobkový list, respektive vavřín nebo bobkový list, je koření, které se stalo obzvláště populárním v době Římské říše. Právě to zdobilo hlavy olympijských vítězů. Jeho symbol lze nalézt také na lícových stranách starých mincí. Přidejte si ho do svého denního jídelníčku.
Fenykl i kopr se nazývají kopr. Je však třeba si uvědomit, že tyto dva druhy se od sebe v mnoha ohledech liší. V dnešní době je fenykl jedním z nejoblíbenějších koření používaných téměř ve všech kuchyních po celém světě.
Fenykl i jeho zahradní odrůda se nazývají kopr. Je však třeba si uvědomit, že tyto dva druhy se od sebe v mnoha ohledech liší. V současné době je fenykl jedním z nejoblíbenějších koření používaných téměř ve všech kuchyních po celém světě.
Velmi chutné a aromatické. Takhle se dají popsat jalovcové bobule, které stojí za to používat ve svém každodenním jídelníčku. Jsou perfektní jako doplněk k pivním žebrům a pečené kachně. Také se vyplatí je přidat do dušené zeleniny a salátů. Mimořádné jalovcové bobule, přesvědčte se sami!
Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!
Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!
Ačkoliv listy koriandru vypadají podobně jako petržel, ve skutečnosti nemají nic společného. Už samotná vůně koriandru nás přibližuje orientálnímu světu nevšedního koření. Koriandr je jedním z nejstarších koření na světě, které lidstvo pěstuje. V našich zemích byl známý již ve středověku. V roce 812 se objevil v inventáři královských zahrad Karla Velikého. Můžete zpestřit svá jídla jeho jedinečnou chutí!
Ačkoliv listy koriandru vypadají podobně jako petržel, ve skutečnosti nemají nic společného. Už samotná vůně koriandru nás přibližuje orientálnímu světu nevšedního koření. Koriandr je jedním z nejstarších koření na světě, které lidstvo pěstuje. V našich zemích byl známý již ve středověku. V roce 812 se objevil v inventáři královských zahrad Karla Velikého. Můžete zpestřit svá jídla jeho jedinečnou chutí!
Bez majoránky se neobejde žádná tradiční polská kuchyně. Poláci ho milují pro jeho intenzivní chuť a vůni. Přidává se téměř do všeho a chutná skvěle se vším. S polévkami jako je dršťková, hovězí, jehněčí nebo skopová, ale také s klobásami, paštikami a jako přísada do omáček a marinád. Existuje tolik využití majoránky, kolik je pokrmů. Přesvědčte se sami. Ochutnejte majoránku a zařiďte si ji ve své kuchyni!
Nové koření je koření, které si v ČR udělalo mimořádnou kariéru. Přidává se téměř do všeho a jeho chuť trochu připomíná kombinaci zázvoru, hřebíčku a skořice. Kuchaři a hospodyňky je milují a když je přidají do teplých polévek nebo masových pokrmů, dodají jim mnohostrannou chuť. Přesvědčte se sami, jak úžasně chutná nové koření!
Nové koření je koření, které si v ČR udělalo mimořádnou kariéru. Přidává se téměř do všeho a jeho chuť trochu připomíná kombinaci zázvoru, hřebíčku a skořice. Kuchaři a hospodyňky je milují a když je přidají do teplých polévek nebo masových pokrmů, dodají jim mnohostrannou chuť. Přesvědčte se sami, jak úžasně chutná nové koření!
Herbes de Provence je kompozice pečlivě vybraných bylin, které harmonicky odrážejí chuť slunné Provence. Provensálské bylinky obohatí chuť pečeného masa i ranních míchaných vajec. Přidávejte je do svých oblíbených pokrmů téměř bez omezení.
Dochuťte s námi své pokrmy!
Uzené červené jalapeño (chipotle) jsou jemně kouřové a pikantní chili, které dodá pokrmům výraznou chuť a hlubokou aromatickou vůni. Perfektní do omáček, marinád nebo na grilování.
Chuť léta na dosah ruky. Pažitka je aromatickým doplňkem mnoha pokrmů a ačkoliv se spojuje hlavně s jarem a létem, nemusíte se už omezovat jen na tyto chvíle. Sušená pažitka ve formě trubiček obohatí vaše chuťové vjemy bez ohledu na roční období. Ochutnejte sušenou pažitku!
Oregano je bylinka, bez které si italskou kuchyni nedokážeme představit, a ačkoli se nejčastěji přidává do pizzy a rajského krému, jeho využití je mnohem širší. Sjeďte dolů a sami se podívejte, k čemu je můžete využít. Přidejte oregano do svého jídelníčku a pocítíte jeho sílu!
Bílá hořčice, známá také jako lehká hořčice, je třetím nejstarším kořením na světě, hned po soli a pepři. První zmínky o něm pocházejí z doby kolem roku 5000 př. n. l. Existují tři druhy hořčice: bílá, černá a indická hořčice (pocházející z Indie). Objevte jeho jedinečný charakter a zařaďte ho do svého každodenního jídelníčku!
Sladká červená paprika ve formě vloček je 100% přírodní koření, které můžete používat bez omezení. Jeho chuť potěší i ty nejnáročnější jazýčky. Je snadno použitelný, a proto vám ušetří čas. Čerstvé papriky už nemusíte krájet. Stačí přidat paprikové vločky přímo z obalu. Dobrou chuť!
Muškátový oříšek, přesněji řečeno, muškátový květ, se spojuje hlavně se svátky a je k nim ideálním doplňkem. Dodává mnoha pokrmům sváteční atmosféru a nevšední vůni. Lze jej použít k dochucení sladkého pečiva i slaných mas. Podívejte se, k čemu můžete toto rafinované koření využít!
Kdysi byla saturejka mnohem populárnějším kořením než její příbuzná, saturejka horská. To bylo způsobeno tím, že slané víno bylo považováno za silné afrodiziakum. Na mnoha místech po celém světě se jí říká fazolová bylina, protože se skvěle hodí k těžkým pokrmům, jako jsou pečené fazole, hrášek nebo bob obecný. Poznejte ho lépe a nechte se překvapit jeho úžasnými vlastnostmi!
Bílý sezam je jedním z nejcennějších a nejvšestrannějších produktů ve světě koření a kulinářských přísad. Jeho přítomnost na kuchyňských stolech po celém světě svědčí o mimořádné všestrannosti, kterou přináší pokrmům – od aromatického chleba, přes bohaté směsi koření, až po tradiční dezerty.
Velmi chutné a aromatické. Takhle se dají popsat jalovcové bobule, které stojí za to používat ve svém každodenním jídelníčku. Jsou perfektní jako doplněk k pivním žebrům a pečené kachně. Také se vyplatí je přidat do dušené zeleniny a salátů. Mimořádné jalovcové bobule, přesvědčte se sami!
Každý ji asi zná. Jeho osvěžující chuť obohacuje letní limonády a skvělé koktejly. Ve starověku se používal k ochucování vína a jeho název pochází z řecké mytologie. Mentol obsažený v mátě je základní složkou zubních past a ústních vod. Přečtěte si a dozvíte se více o mátě peprné.
Přidejte do svého jídelníčku trochu osvěžení!
Fenykl i jeho zahradní odrůda se nazývají kopr. Je však třeba si uvědomit, že tyto dva druhy se od sebe v mnoha ohledech liší. V současné době je fenykl jedním z nejoblíbenějších koření používaných téměř ve všech kuchyních po celém světě.
Přidejte sladkou uzenou papriku a nechte její chuť propojit s vaším oblíbeným pokrmem. Milovníci lidí milují sladkou uzenou papriku, která se hodí zejména při rodinném grilování nebo večeři s přáteli. Jeho intenzivní červená barva funguje skvěle jako přírodní barvivo.
Cibulové vločky nejsou nic jiného než čerstvá cibule, která byla nakrájená a sušená. Zachovává si všechny své nejdůležitější hodnoty a samozřejmě i svou skvělou chuť. Tato pohodlná alternativa vám ušetří drahocenný čas a ochrání vás před nechtěným natržením. Ušetřete čas s cibulovými vločkami!
Jemná a vznešená – to je chuť bílých pepřů. Je ideální pro lidi, kteří nemají rádi výrazný a silný černý pepř. Bílý pepř, ceněný po léta, je skvělou alternativou, která vám umožní znovuobjevit chuť pepře. Zrevolucionizujte svůj život a přidejte do něj lahodný bílý pepř!
Změňte chuť nudných sendvičů smaženou cibulkou! Jeho křupavost a jedinečná, zhuštěná chuť vám umožní přidávat ho do vašich oblíbených pokrmů bez omezení. Díky němu zapomenete na únavné loupání a krájení cibule doprovázené slzami. Navíc tato forma cibule vydrží čerstvá velmi dlouho, takže zapomeňte na vyhazování zkažené čerstvé cibule. Sjeďte dolů a zjistěte, do čeho tuto aromatickou pochoutku přidat.
Bazalka, známá také jako bazalka sladká, polský bazilišek a bazalka zahradní, je rostlina používaná jako koření a okrasná rostlina. Jeho listy jsou oválného tvaru, ale se špičatými konci. Stonky jsou zelené. Bazalka je běžný název, protože po celém světě se pěstuje asi 150 odrůd této rostliny. Přidejte si ho do limonády a budete se cítit osvěžení!
Používáme cookies třetích stran k vylepšení vašeho prohlížení, analýze návštěvnosti stránek a personalizaci obsahu, reklam. Dozvědět se více.