- Nové

Herbes de Provence je kompozice pečlivě vybraných bylin, které harmonicky odrážejí chuť slunné Provence. Provensálské bylinky obohatí chuť pečeného masa i ranních míchaných vajec. Přidávejte je do svých oblíbených pokrmů téměř bez omezení.
Dochuťte s námi své pokrmy!
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
Herbes de Provence je směs koření z Provence, oblasti ležící na jihu Francie. Provensálská kuchyně se vyznačuje čerstvostí podávaných pokrmů, jako je maso, sýry a místní zelenina. Říká se, že bez této směsi bylin by nebyla středomořská kuchyně.
Jak se provensálské bylinky staly tak populárními?
Provensálské bylinky vděčí za svou popularitu slavné americké učitelce vaření Julii Child. Byla to ona, kdo v 60. letech 20. století zařadil recept na kuře restované s provensálskými bylinkami do své kuchařky Mastering the Art of French Cooking. Tehdy si získali neuvěřitelnou popularitu po celém světě.
Provensálské bylinky jsou kořenící směsí, která se skvěle hodí do teplých i studených pokrmů. Přidejte je k pečenému, smaženému a grilovanému masu . Jsou ideální do polévek a salátů . Dodají chuť masovým marinádám a omáčkám . Provensálské bylinky se často používají v dietách, které se vyhýbají soli. Přidejte je také do:
Provensálské bylinky si můžete do svých oblíbených pokrmů přidat dle libosti. Provensálské bylinky můžete přidat jak na začátku, tak na konci vaření, pečení a smažení.
Provensálské bylinky by měly být skladovány v uzavřené skleněné nebo jiné vzduchotěsné nádobě schválené pro styk s potravinami (např. v našem originálním obalu) , mimo dosah slunečního záření, vlhkosti a tepla. Díky této úpravě si déle zachovají svou čerstvost, chuť a vůni.
* Výrobek může obsahovat: lepek, vejce, sóju, mléko, celer, hořčici a sezam.
* Všechny produkty by měly být skladovány na suchém a tmavém místě v těsně uzavřeném obalu.
* POZNÁMKA – fotografie produktu se může lišit od skutečného vzhledu.
Bílá hořčice, známá také jako lehká hořčice, je třetím nejstarším kořením na světě, hned po soli a pepři. První zmínky o něm pocházejí z doby kolem roku 5000 př. n. l. Existují tři druhy hořčice: bílá, černá a indická hořčice (pocházející z Indie). Objevte jeho jedinečný charakter a zařaďte ho do svého každodenního jídelníčku!
Velmi chutné a aromatické. Takhle se dají popsat jalovcové bobule, které stojí za to používat ve svém každodenním jídelníčku. Jsou perfektní jako doplněk k pivním žebrům a pečené kachně. Také se vyplatí je přidat do dušené zeleniny a salátů. Mimořádné jalovcové bobule, přesvědčte se sami!
Velmi chutné a aromatické. Takhle se dají popsat jalovcové bobule, které stojí za to používat ve svém každodenním jídelníčku. Jsou perfektní jako doplněk k pivním žebrům a pečené kachně. Také se vyplatí je přidat do dušené zeleniny a salátů. Mimořádné jalovcové bobule, přesvědčte se sami!
Kopr byl již ve starověku ceněn jako jedlá rostlina. Byl tak populární, že evropští rolníci se s jeho pěstováním potýkali jen s obtížemi. Římští a řečtí válečníci používali obklady vyrobené ze spálených semen fenyklu na rány utrpěné v bitvě. Kopr se také používal k přípravě směsí na ochranu před kletbami a zlými kouzly. Ačkoliv je v Polsku spojován především s mladými bramborami, možnosti jeho využití jsou mnohem širší. Použijte ho v kuchyni a objevte jeho vlastnosti, které jsou ceněny po staletí!
Jiné názvy kurkumy zahrnují indický šafrán a kurkumu. Vypadá jako oddenek zázvoru a pro své vlastnosti je ceněn již od starověku. Ačkoliv byl po pádu Římské říše poněkud zapomenut, v posledních zhruba dvanácti letech zažívá skutečnou renesanci. Využijte mletou kurkumu a obohaťte svůj jídelníček o nové chuťové vjemy!
Bez majoránky se neobejde žádná tradiční polská kuchyně. Poláci ho milují pro jeho intenzivní chuť a vůni. Přidává se téměř do všeho a chutná skvěle se vším. S polévkami jako je dršťková, hovězí, jehněčí nebo skopová, ale také s klobásami, paštikami a jako přísada do omáček a marinád. Existuje tolik využití majoránky, kolik je pokrmů. Přesvědčte se sami. Ochutnejte majoránku a zařiďte si ji ve své kuchyni!
Každý ji asi zná. Jeho osvěžující chuť obohacuje letní limonády a skvělé koktejly. Ve starověku se používal k ochucování vína a jeho název pochází z řecké mytologie. Mentol obsažený v mátě je základní složkou zubních past a ústních vod. Přečtěte si a dozvíte se více o mátě peprné.
Přidejte do svého jídelníčku trochu osvěžení!
Česnek je jedním z nejznámějších koření v polských domácnostech. Jeho protějšek – medvědí česnek – je skvělou alternativou k běžnému česneku. Zdravotní vlastnosti a chuť tohoto koření jsou oceňovány již mnoho let, ale v poslední době se stalo populárnějším. Na rozdíl od svého běžného příbuzného se nepoužívají jeho stroužky, ale celé listy. Poznejte ho lépe a objevte jeho úžasnou chuť a vůni!
Muškátový oříšek, přesněji řečeno, muškátový květ, se spojuje hlavně se svátky a je k nim ideálním doplňkem. Dodává mnoha pokrmům sváteční atmosféru a nevšední vůni. Lze jej použít k dochucení sladkého pečiva i slaných mas. Podívejte se, k čemu můžete toto rafinované koření využít!
Oregano je bylinka, bez které si italskou kuchyni nedokážeme představit, a ačkoli se nejčastěji přidává do pizzy a rajského krému, jeho využití je mnohem širší. Sjeďte dolů a sami se podívejte, k čemu je můžete využít. Přidejte oregano do svého jídelníčku a pocítíte jeho sílu!
Oregano je bylinka, bez které si italskou kuchyni nedokážeme představit, a ačkoli se nejčastěji přidává do pizzy a rajského krému, jeho využití je mnohem širší. Sjeďte dolů a sami se podívejte, k čemu je můžete využít. Přidejte oregano do svého jídelníčku a pocítíte jeho sílu!
Rozmarýn je známý již od starověku, kdy se používal ke konzervování masa. Rozmarýn se stal symbolem lásky a věrnosti, a proto nevěsty nosily věnec s ním. Podle lidových pověr měl také plašit duchy a noční můry. Kouzelné koření na dosah ruky!
Rozmarýn je známý již od starověku, kdy se používal ke konzervování masa. Rozmarýn se stal symbolem lásky a věrnosti, a proto nevěsty nosily věnec s ním. Podle lidových pověr měl také plašit duchy a noční můry. Kouzelné koření na dosah ruky!
Sůl vyráběná tradičním způsobem odpařováním mořské vody, doslova sušená na slunci. Je extrémně slaná, což vám umožní omezit příjem soli. Pro dosažení požadované chuti stačí použít méně než tradičního chloridu sodného. Charakteristický tvar ve formě vloček a pyramid také ztěžuje její záměnu s jinou solí.
Je známá a oceňovaná po celém světě. Slavní kuchaři ji považují za „vzácnou rudu“ a mimořádně žádaný produkt, který při správné péči tvoří podstatu pokrmů a vydává celou svou podstatu.
Vavřín ušlechtilý neboli bobkový list, jak se mu říká, je koření, které se stalo obzvláště populárním v době Římské říše. Právě to zdobilo hlavy olympijských vítězů. Jeho symbol lze nalézt také na lícových stranách starých mincí. Jeho skvělá chuť dodá vznešený nádech každodenním pokrmům. Zařaďte ho do svého jídelníčku a pocítíte jeho sílu!
Hřebíček, známý také jako hřebíček kořeněný, hřebíček aromatický, hřebíčkové jablko nebo hřebíček vonný, je známý již po staletí. Jeho květní pupeny se používají v potravinářském, parfumérském a kosmetickém průmyslu. Ačkoli je známý především pro svou charakteristickou chuť a vůni, má i další vlastnosti. Zjistěte více o tomto neuvěřitelně aromatickém koření, které milují tisíce lidí!
Muškátový oříšek, přesněji řečeno, muškátový květ, se spojuje hlavně se svátky a je k nim ideálním doplňkem. Dodává mnoha pokrmům sváteční atmosféru a nevšední vůni. Lze jej použít k dochucení sladkého pečiva i slaných mas. Podívejte se, k čemu můžete toto rafinované koření využít!
Estragon, známý také jako pelyněk nebo draganek, je trvalka, která se stala obzvláště oblíbenou v Německu, Španělsku a Francii. Francouzi si tuto bylinku tak oblíbili, že ji nazývali králem koření. Podlehněte pokušení a zařaďte ho do svého pestrého jídelníčku!
Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!
Petržel je v ČR dobře známá. Nejenže skvěle chutná, ale také krásně zdobí hotové pokrmy. Přidejte si ho do svých pokrmů a vychutnejte si jeho jedinečnou chuť!
Kdysi byla saturejka mnohem populárnějším kořením než její příbuzná, saturejka horská. To bylo způsobeno tím, že slané víno bylo považováno za silné afrodiziakum. Na mnoha místech po celém světě se jí říká fazolová bylina, protože se skvěle hodí k těžkým pokrmům, jako jsou pečené fazole, hrášek nebo bob obecný. Poznejte ho lépe a nechte se překvapit jeho úžasnými vlastnostmi!
Česnek je skutečný 3v1, je to koření, zelenina a rostlina s neobvyklými vlastnostmi. Tento skvělý doplněk se hodí téměř ke každému polskému pokrmu, což z něj dělá jedno z nejuniverzálnějších koření na světě. Kdysi měl plašit upíry, ale byl také symbolem odvahy. Přidejte toto mimořádné koření do svého jídelníčku a vylepšete chuť svých pokrmů!
Pepř je skutečným králem koření po celém světě. Spolu se solí tvoří nenahraditelnou směs, která dochutí chuť téměř každého pokrmu. Černý pepř je nejaromatičtějším druhem pepře a jeho mletá verze je rychle použitelnou alternativou k celým pepřovým zrnkům. V kuchyni má neomezené využití, takže si můžeme vychutnat jeho chuť a popustit uzdu své fantazii.
Přesvědčte se sami, co dokáže mletý černý pepř!
Uzené červené jalapeño (chipotle) jsou jemně kouřové a pikantní chili, které dodá pokrmům výraznou chuť a hlubokou aromatickou vůni. Perfektní do omáček, marinád nebo na grilování.
Chilli Habanero Mleté je ostré a aromatické koření vyrobené z jednoho z nejpálivějších odrůd chilli, Habanero. Ideální pro milovníky pálivých jídel, které chtějí dodat pokrmům intenzivní pálivost a výraznou chuť. Perfektní do omáček, marinád, polévek nebo na grilování, kde podtrhne chuť a dodá jídlu jedinečný náboj. Přineste do své kuchyně odvážnou pálivost a nezaměnitelnou vůni Habanero s tímto kvalitním mletým kořením.
Objevte orientální chuť a výhody sečuánského pepře z Dálného východu! Tato odrůda je jednou z mnoha orientálních variet tohoto oblíbeného koření. Pochází z Číny. Získává se z vnější skořápky plodů anýzu peprného. Toto koření se vyznačuje ostrou chutí s lehkým citrusovým nádechem. Konzumace většího množství způsobuje necitlivost a brnění na jazyk.
Chilli Jalapeño Zelené Drcené 1-3 mm představuje kvalitní koření vyrobené ze zelených jalapeňo papriček, které byly sušené a následně jemně drceny na velikost 1-3 mm. Toto drcené chilli zachovává svěží a ovocnou chuť zelených jalapeňo, přičemž dodává pokrmům příjemnou ostrost a aromatickou hloubku.
Ačkoliv listy koriandru vypadají podobně jako petržel, ve skutečnosti nemají nic společného. Už samotná vůně koriandru nás přibližuje orientálnímu světu nevšedního koření. Koriandr je jedním z nejstarších koření na světě, které lidstvo pěstuje. V našich zemích byl známý již ve středověku. V roce 812 se objevil v inventáři královských zahrad Karla Velikého. Můžete zpestřit svá jídla jeho jedinečnou chutí!
Česnek má mnoho jedinečných vlastností. V kombinaci s medem je skutečným protijedem na mnoho neduhů. Česnek je zároveň kořením, zeleninou i léčivou rostlinou. Je to doplněk, který se jistě bude hodit do jakékoli kuchyně na světě. Pěstování česneku začalo před 5 tisíci lety. Stojí za to využít jeho zdraví prospěšných vlastností, protože je k dispozici po celý rok. Kdysi se věřilo, že česnek odpuzuje upíry, a starověcí Egypťané ho jedli, aby měli „srdce a odvahu“. Podívejte se, proč se vyplatí jíst česnekové lupínky!
Používáme cookies třetích stran k vylepšení vašeho prohlížení, analýze návštěvnosti stránek a personalizaci obsahu, reklam. Dozvědět se více.