- Nové

Sůl vyráběná tradičním způsobem odpařováním mořské vody, doslova sušená na slunci. Je extrémně slaná, což vám umožní omezit příjem soli. Pro dosažení požadované chuti stačí použít méně než tradičního chloridu sodného. Charakteristický tvar ve formě vloček a pyramid také ztěžuje její záměnu s jinou solí.
Je známá a oceňovaná po celém světě. Slavní kuchaři ji považují za „vzácnou rudu“ a mimořádně žádaný produkt, který při správné péči tvoří podstatu pokrmů a vydává celou svou podstatu.
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
Sůl vyráběná tradičním způsobem odpařováním mořské vody, doslova sušená na slunci. Je extrémně slaná, což vám umožní omezit příjem soli. Pro dosažení požadované chuti stačí použít méně než tradičního chloridu sodného. Charakteristický tvar ve formě vloček a pyramid také ztěžuje její záměnu s jinou solí.
Je známá a oceňovaná po celém světě. Slavní kuchaři ji považují za „vzácnou rudu“ a mimořádně žádaný produkt, který při správné péči tvoří podstatu pokrmů a vydává celou svou podstatu.
Je extrémně svěží a čistá a její lesk doslova bije do očí. Na rozdíl od tradiční soli mořská sůl ve vločkách neobsahuje žádné chemické přísady, je bez zásahů do svého složení, takže obsahuje pouze minerály nezbytné pro naše tělo.
Kromě toho je bohatá na mikroelementy (stopové prvky). Obsahuje velké množství hořčíku a vápníku, což z ní dělá jeden z nejzdravějších druhů soli a umožňuje pašovat cenné minerály prostřednictvím dobře ochuceného, chutného jídla. Ačkoli se hodně mluví o škodlivosti soli, při konzumaci v přijatelném množství má velký význam pro správné fungování těla.
Používá se hlavně k ozdobení pokrmů a k vyzdvižení a prohloubení jejich chuti. Hodí se k drůbeži, rybám, červenému masu, omáčkám, salsám a polévkám.
Nezanechává hořkou dochuť a rozplývá se na patře. Struktura připomínající jemné vločky je také ideální jako dekorace dezertů a nápojů.
Díky vysokému obsahu minerálů je její chuť velmi intenzivní a doporučuje se ji používat v mnohem menším množství než tradiční sůl. Její tvar a jemnost jí dělají prsty a snadno se rozpouští vlivem tepla. Abyste si vychutnali její stoprocentní hodnotu a neobvyklý vzhled, vyplatí se jí pokrmy posypat těsně před podáváním.
Chilli Peperoncini Bird's Eye je vysoce pálivá odrůda chilli papriček pocházející z Asie. Tyto malé, štíhlé papričky nabízejí intenzivní ostrost s výraznou ovocnou a aromatickou chutí, která dodá jídlům originální a výrazný punc. Připomínají známé odrůdy Bird’s Eye Sladké, ale jsou o něco ostřejší a mají specifickou chuťový profil.
Každý ji asi zná. Jeho osvěžující chuť obohacuje letní limonády a skvělé koktejly. Ve starověku se používal k ochucování vína a jeho název pochází z řecké mytologie. Mentol obsažený v mátě je základní složkou zubních past a ústních vod. Přečtěte si a dozvíte se více o mátě peprné.
Přidejte do svého jídelníčku trochu osvěžení!
Barevný pepř je směsí pečlivě vybraných plodů všech druhů pepře. Je důležité vědět, že barva pepře závisí výhradně na okamžiku jeho sklizně a tento okamžik ovlivňuje jeho chuť a vůni. Směs barevných pepřů se skládá ze zeleného, červeného, černého a bílého pepře. Díky této kombinaci můžeme cítit jak ostrou, tak i jemnou stránku pepře. Není to jen lahodný doplněk, ale také nádherná a poutavá dekorace na talíři. Přidejte do svých pokrmů barevný pepř a vychutnejte si jeho mnohostrannou chuť!
Černý pepř divoké Voatsiperifera z Madagaskaru, známý také jako borbonský pepř, je vzácná a vysoce ceněná odrůda pepře pocházející z divokých pralesů Madagaskaru. Tento pepř je díky své divoké původní přírodě méně zpracovaný a má výraznější, komplexnější chuť s kořenitými a ovocnými tóny. Ideální je pro ty, kteří hledají unikátní koření s autentickým madagaskarským aroma, vhodné do marinád, omáček nebo jako finální dochutění pokrmů. Přidejte tento výjimečný pepř do své kuchyně a obohaťte své recepty exkluzivní chutí a vůní.
Pepř – ne nadarmo se mu říká král všech koření. Dominuje kuchyním po celém světě. Na stole se vždy nachází se solí. Jeho jedinečný, ostrý a výrazný charakter dodá každému pokrmu mnohorozměrnou chuť. Je to nejaromatičtější druh pepře. V kuchyni jsou jeho možnosti využití nekonečné. Patří mezi nejčastěji používané koření na světě. Přidaný do polévek, omáček nebo masa jim dodá skvělou chuť.
Přidejte do svého jídelníčku krupici z černého pepře a dodejte svým pokrmům charakter!
Pepř je skutečným králem koření po celém světě. Spolu se solí tvoří nenahraditelnou směs, která dochutí chuť téměř každého pokrmu. Černý pepř je nejaromatičtějším druhem pepře a jeho mletá verze je rychle použitelnou alternativou k celým pepřovým zrnkům. V kuchyni má neomezené využití, takže si můžeme vychutnat jeho chuť a popustit uzdu své fantazii.
Přesvědčte se sami, co dokáže mletý černý pepř!
Říká se mu král koření – pepř. V kuchyních po celém světě kraluje již stovky let. Na stole se vždy objevuje v duetu se solí. Díky němu každý pokrm získá jedinečnou, výraznou, lehce pikantní chuť. Je to nejaromatičtější druh pepře. Jeho kulinářské využití je téměř nekonečné a je to jedno z nejpoužívanějších koření na světě. Přidaný do polévek, omáček nebo masa jim dodá skvělou chuť. Přidejte do svých pokrmů černý pepř a získají úžasnou a výraznou chuť!
Název červená paprika zahrnuje plody brazilského pepřovníku a plody peruánského pepřovníku. I když se nejedná o papriky, prodávají se jako červená nebo růžová paprika. Jeho zrna jsou pokryta jemnou, křehkou slupkou. Jsou křehké, a proto by měly být zpracovány co nejdříve: sušeny nebo zalité nálevem či octem. Název „červená paprika“ se často používá jako hovorový termín pro jiná koření, jako je kajenský pepř (koření získané z kajenského pepře), stejně jako zralá forma plodu černého pepře a guinejský pepř, který pochází z Afriky.
Objevte orientální chuť a výhody sečuánského pepře z Dálného východu! Tato odrůda je jednou z mnoha orientálních variet tohoto oblíbeného koření. Pochází z Číny. Získává se z vnější skořápky plodů anýzu peprného. Toto koření se vyznačuje ostrou chutí s lehkým citrusovým nádechem. Konzumace většího množství způsobuje necitlivost a brnění na jazyk.
Zažijte mimořádnou chuť zelených pepřů a změňte své stravovací návyky k lepšímu. Má skvělou lehce orientální chuť a jistě vylepší chuť vašich pokrmů. Zařaďte ho do svého jídelníčku ještě dnes!
Kajenský pepř je koření patřící do čeledi Capsicium – chilli papriček s velmi pálivou chutí. V Polsku se ze sušeného a mletého kajenského pepře vyrábí koření s neobvyklou chutí, zvané kajenský pepř. Výhody tohoto koření jsou oceňovány po celém světě díky jeho jedinečné chuti. Přidejte kajenský pepř do svého jídla!
Jemná a vznešená – to je chuť bílých pepřů. Je ideální pro lidi, kteří nemají rádi výrazný a silný černý pepř. Bílý pepř, ceněný po léta, je skvělou alternativou, která vám umožní znovuobjevit chuť pepře. Zrevolucionizujte svůj život a přidejte do něj lahodný bílý pepř!
Jemná a vznešená – to je chuť bílých pepřů. Je ideální pro lidi, kteří nemají rádi výrazný a silný černý pepř. Bílý pepř, ceněný po léta, je skvělou alternativou, která vám umožní znovuobjevit chuť pepře. Zrevolucionizujte svůj život a přidejte do něj lahodný bílý pepř!
Bylinný pepř je směsí přírodních bylin a koření, která obohatí vaše chuťové vjemy a dodá vašim pokrmům mnohostrannou chuť. Tohle je jednoduchý způsob, jak si zamilovat vaření a vaši blízcí si vychutnat skvělou chuť domácích jídel. Přidejte si ještě dnes bylinkový pepř do svých každodenních pokrmů a podpořte své zdraví přirozenou cestou!
Přidejte sladkou uzenou papriku a nechte její chuť propojit s vaším oblíbeným pokrmem. Milovníci lidí milují sladkou uzenou papriku, která se hodí zejména při rodinném grilování nebo večeři s přáteli. Jeho intenzivní červená barva funguje skvěle jako přírodní barvivo.
Cibule je známá po celém světě. V Polsku si bez něj nedokážeme život představit. Ochucuje chuť každodenních pokrmů a dodává jim charakteristickou, sladkou chuť. Obohacuje chuť mas a omáček a navíc je velmi zdravý, takže by měl být stálou součástí našeho jídelníčku. Zařaďte do svého jídelníčku mletou cibuli a podpořte své zdraví chutným způsobem.
Kopr byl již ve starověku ceněn jako jedlá rostlina. Byl tak populární, že evropští rolníci se s jeho pěstováním potýkali jen s obtížemi. Římští a řečtí válečníci používali obklady vyrobené ze spálených semen fenyklu na rány utrpěné v bitvě. Kopr se také používal k přípravě směsí na ochranu před kletbami a zlými kouzly. Ačkoliv je v Polsku spojován především s mladými bramborami, možnosti jeho využití jsou mnohem širší. Použijte ho v kuchyni a objevte jeho vlastnosti, které jsou ceněny po staletí!
Chilli Jalapeño Červené Drcené 1-3 mm je aromatické a mírně pálivé koření, které přináší autentickou chuť červených jalapeňo papriček ve formě malých drobečků. Toto drcené chili je ideální pro dochucení omáček, polévek, marinád nebo při přípravě mexických a tex-mex jídel. Díky svému tvaru a velikosti snadno rozvinou svou intenzivní vůni a ostrost, čímž dodají pokrmům punc čerstvosti a tepla. Perfektní volba pro milovníky pikantnějších chutí, kteří chtějí jednoduše zvýraznit aroma svých kulinářských výtvorů.
Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!
Mletý sumach je koření s jedinečným charakterem , které po staletí zaujímá důležité místo v kuchyních Blízkého východu. S kořeny sahajícími až do starověku je mletý sumach nejen nedílnou součástí tradičních pokrmů, ale také symbolem kulinářské kreativity a objevování nových chutí.
Domácí uzeniny a klobásy jsou způsobem, jak přirozeně uchovat čerstvé maso, když máme přístup ke spolehlivému zdroji ve větším množství. Domácí výrobky obohacují sváteční stoly v mnoha domácnostech a jejich výhodou je jistota složení a možnost vybrat si jen to, co je dobré, zdravé a přírodní. Bílá nakládací sůl je nezbytná pro to, aby uzeniny byly bezpečné, nezkazily se a zároveň si zachovaly lákavý vzhled.
Jedná se o směs soli s malým přídavkem ledku. Samotná kuchyňská sůl má konzervační účinek (odtud její obliba po staletí po celém světě), zatímco druhá složka tyto vlastnosti umocňuje a zachovává růžovočervenou barvu masa. Také v průmyslu tato metoda umožňuje výrobu masných výrobků s chutným vzhledem bez nutnosti přidávání barviv.
Cejlonská skořice je nejušlechtilejší odrůdou skořice. Jeho kůra je jedním z nejstarších koření starověkého Egypta, které se používalo k ochucování nápojů. Také se v ájurvédě používá již dlouhou dobu. Zařaďte tento nejrafinovanější druh skořice do svého jídelníčku!
Česnek je skutečný 3v1, je to koření, zelenina a rostlina s neobvyklými vlastnostmi. Tento skvělý doplněk se hodí téměř ke každému polskému pokrmu, což z něj dělá jedno z nejuniverzálnějších koření na světě. Kdysi měl plašit upíry, ale byl také symbolem odvahy. Přidejte toto mimořádné koření do svého jídelníčku a vylepšete chuť svých pokrmů!
Herbes de Provence je kompozice pečlivě vybraných bylin, které harmonicky odrážejí chuť slunné Provence. Provensálské bylinky obohatí chuť pečeného masa i ranních míchaných vajec. Přidávejte je do svých oblíbených pokrmů téměř bez omezení.
Dochuťte s námi své pokrmy!
Rozmarýn je známý již od starověku, kdy se používal ke konzervování masa. Rozmarýn se stal symbolem lásky a věrnosti, a proto nevěsty nosily věnec s ním. Podle lidových pověr měl také plašit duchy a noční můry. Kouzelné koření na dosah ruky!
Bylinný pepř je směsí přírodních bylin a koření, která obohatí vaše chuťové vjemy a dodá vašim pokrmům mnohostrannou chuť. Tohle je jednoduchý způsob, jak si zamilovat vaření a vaši blízcí si vychutnat skvělou chuť domácích jídel. Přidejte si ještě dnes bylinkový pepř do svých každodenních pokrmů a podpořte své zdraví přirozenou cestou!
Jemná a vznešená – to je chuť bílých pepřů. Je ideální pro lidi, kteří nemají rádi výrazný a silný černý pepř. Bílý pepř, ceněný po léta, je skvělou alternativou, která vám umožní znovuobjevit chuť pepře. Zrevolucionizujte svůj život a přidejte do něj lahodný bílý pepř!
Vavřín ušlechtilý neboli bobkový list, jak se mu říká, je koření, které se stalo obzvláště populárním v době Římské říše. Právě to zdobilo hlavy olympijských vítězů. Jeho symbol lze nalézt také na lícových stranách starých mincí. Jeho skvělá chuť dodá vznešený nádech každodenním pokrmům. Zařaďte ho do svého jídelníčku a pocítíte jeho sílu!
Kdysi byla saturejka mnohem populárnějším kořením než její příbuzná, saturejka horská. To bylo způsobeno tím, že slané víno bylo považováno za silné afrodiziakum. Na mnoha místech po celém světě se jí říká fazolová bylina, protože se skvěle hodí k těžkým pokrmům, jako jsou pečené fazole, hrášek nebo bob obecný. Poznejte ho lépe a nechte se překvapit jeho úžasnými vlastnostmi!
Rozmarýn je známý již od starověku, kdy se používal ke konzervování masa. Rozmarýn se stal symbolem lásky a věrnosti, a proto nevěsty nosily věnec s ním. Podle lidových pověr měl také plašit duchy a noční můry. Kouzelné koření na dosah ruky!
Používáme cookies třetích stran k vylepšení vašeho prohlížení, analýze návštěvnosti stránek a personalizaci obsahu, reklam. Dozvědět se více.