- Nové

Pepř – ne nadarmo se mu říká král všech koření. Dominuje kuchyním po celém světě. Na stole se vždy nachází se solí. Jeho jedinečný, ostrý a výrazný charakter dodá každému pokrmu mnohorozměrnou chuť. Je to nejaromatičtější druh pepře. V kuchyni jsou jeho možnosti využití nekonečné. Patří mezi nejčastěji používané koření na světě. Přidaný do polévek, omáček nebo masa jim dodá skvělou chuť.
Přidejte do svého jídelníčku krupici z černého pepře a dodejte svým pokrmům charakter!
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
První zmínky o pepři pocházejí z Indie, před 4 000 lety. Pepř byl do Evropy přivezen z Dálného východu Alexandrem Velikým Makedonským. V dnešní době se pepř pěstuje v mnoha oblastech světa, kde jeho růstu přeje vlhké a horké klima.
Paprika (Piper nigrum L.) je vytrvalá popínavá rostlina, která kvete po celý rok. Plodí od druhého roku pěstování a nepřetržitě po dobu dalších 40 let. Dosahuje výšky až 15 m. Bobule, jak se plodům paprik říká , jsou zpočátku zelené, později červenají, až zčernají a zcela dozrají. Černý pepř však ještě není zcela zralý a při sušení hnědne a zvrásní se. Jeho tón je aromatický a pálivý (nejintenzivnější ze všech druhů pepře).
Pepř se používá jako platidlo po staletí. Sloužil k placení daní, pozemkových poplatků a cel v přístavech. Ve středověku lidé investovali své bohatství do pepře a uchovávali ho v pokladnicích jako zlato. Není divu, že se mu říkalo „černé zlato“.
Je to také nejčastěji kupované koření na světě. V zemích, kde se chová, je proto „hnací silou ekonomiky“.
Krupice z černého pepře je koření, které si najde své místo v každé kuchyni. Díky své všestrannosti se dá přidat téměř do všech pokrmů a obohatit je o hloubku chuti a vůně.
Příklady použití mletého černého pepře:
Černý pepř je koření, které by se mělo přidávat na začátku vaření, aby se zvýraznila plná chuť. Na rozdíl od mletého pepře, který se nejlépe přidává na konci vaření, krupice černého pepře uvolňuje svá aromata postupně a během vaření zintenzivňuje chuť pokrmu.
Možnosti jeho využití jsou široké:
Černý pepř by měl být skladován v uzavřené skleněné nebo jiné vzduchotěsné nádobě schválené pro styk s potravinami (např. v našem originálním obalu) , mimo dosah slunečního záření, vlhkosti a tepla. Díky této úpravě si déle zachová svou čerstvost, chuť a vůni.
* Výrobek může obsahovat: lepek, vejce, sóju, mléko, celer, hořčici a sezam.
* Všechny produkty by měly být skladovány na suchém a tmavém místě v těsně uzavřeném obalu.
* POZNÁMKA – fotografie produktu se může lišit od skutečného vzhledu.