- Nové

Pepř je skutečným králem koření po celém světě. Spolu se solí tvoří nenahraditelnou směs, která dochutí chuť téměř každého pokrmu. Černý pepř je nejaromatičtějším druhem pepře a jeho mletá verze je rychle použitelnou alternativou k celým pepřovým zrnkům. V kuchyni má neomezené využití, takže si můžeme vychutnat jeho chuť a popustit uzdu své fantazii.
Přesvědčte se sami, co dokáže mletý černý pepř!
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
Mletý černý pepř je koření, které kraluje na stolech po celém světě po staletí. Jeho výrazná vůně a charakteristická, intenzivní chuť jsou klíčovými vlastnostmi, díky nimž je nenahraditelným prvkem v každé kuchyni. Díky němu mnoho pokrmů získává hloubku a výraznost a stává se skutečnými kulinářskými mistrovskými díly. Pojďme se tedy ponořit do fascinujícího světa mletého černého pepře a objevit, proč si ho kuchaři a gurmáni tolik cení.
Informace o černém pepři lze nalézt již před 4 000 lety v Indii , zatímco v Evropě se objevil díky Alexandru Velikému. V současné době se pěstuje v oblastech s horkým a vlhkým podnebím, což příznivě ovlivňuje její růst.
Paprika (Piper nigrum L.) je vytrvalá popínavá rostlina, která kvete po celý rok. Plodí od druhého roku pěstování a nepřetržitě po dobu dalších 40 let. Dosahuje výšky až 15 m.
Bobule, jak se plodům paprik říká , jsou zpočátku zelené, později červenají, až zčernají a zcela dozrají. Černý pepř však ještě není zcela zralý a při sušení hnědne a zvrásní se. Jeho tón je aromatický a pálivý (nejintenzivnější ze všech druhů pepře).
Pepř se používá jako platidlo po staletí. Sloužil k placení daní, pozemkových poplatků a cel v přístavech. Ve středověku lidé investovali své bohatství do pepře a uchovávali ho v pokladnicích jako zlato. Není divu, že se mu říkalo „černé zlato“.
Je to také nejčastěji kupované koření na světě. V zemích, kde se chová, je proto „hnací silou ekonomiky“.
Mletý černý pepř pochází z plodů rostliny zvané Piper nigrum , která roste v horkých a vlhkých oblastech světa, jako je Indie, Vietnam a Brazílie. Pěstování této rostliny vyžaduje zvláštní péči, protože pouze za vhodných klimatických podmínek černý pepř rozvíjí svou jedinečnou vůni a pikantnost.
Plody papriky se sklízejí, když jsou ještě nezralé a zelené. Poté se suší na slunci, což způsobí ztmavnutí slupky plodu a zvrásnění samotných zrn, která získají charakteristickou černou barvu. Po usušení se boby namelou, aby se uvolnila jejich plná chuť a aroma. Mletý černý pepř je připraven na váš stůl, kde dodá vašim oblíbeným pokrmům koření a vůni.
Mletý černý pepř je koření, které si najde své místo v každé kuchyni, bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo zkušený kuchař. Díky své všestrannosti se dá přidat téměř do jakéhokoli jídla, od jednoduchých polévek až po vynikající pokrmy.
Aby si mletý černý pepř zachoval plnou aroma, je nejlepší ho přidat až na konci vaření. Tím zabráníte nadměrné ztrátě jeho aroma, což umožní vašim pokrmům zachovat si intenzivní chuť. V případě salátů nebo studených občerstvení lze mletý černý pepř přidat těsně před podáváním, aby jeho čerstvě namletá zrna uvolnila svůj plný potenciál.
Skladování
Mletý černý pepř by měl být skladován v uzavřené skleněné nebo jiné vzduchotěsné nádobě schválené pro styk s potravinami (např. v našem originálním obalu) , mimo dosah slunečního záření, vlhkosti a tepla. Díky této úpravě si déle zachová svou čerstvost, chuť a vůni.
* Výrobek může obsahovat: lepek, vejce, sóju, mléko, celer, hořčici a sezam.
* Všechny produkty by měly být skladovány na suchém a tmavém místě v těsně uzavřeném obalu.
* POZNÁMKA – fotografie produktu se může lišit od skutečného vzhledu.