- Nové

Petržel je v ČR dobře známá. Nejenže skvěle chutná, ale také krásně zdobí hotové pokrmy. Přidejte si ho do svých pokrmů a vychutnejte si jeho jedinečnou chuť!
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
Petržel (latinsky: Petroselinum crispum) pochází ze Středomoří. Právě tam ho objevili Egypťané. Římané ji pojmenovali petržel, protože rostla na vápencových skalách („petra“ znamená skála) . Zpočátku byla považována za okrasnou rostlinu, později se začala používat v přírodní medicíně. V současné době se pěstuje na všech kontinentech.
Existuje tolik využití petrželky, kolik je lidí. Je to velmi všestranná rostlina. Petržel je součástí světoznámé francouzské směsi koření bouquet garni, ale je také ingrediencí libanonského salátu tabbouleh. Kysané zelí s tímto přídavkem by měl vyzkoušet každý. Sušené listy petržele jsou navíc skvělým doplňkem do sendvičů a vajec. Zkuste přidat jeho listy do následujících pokrmů a obohatíte jejich chuť o svěžest a nádhernou vůni.
Petrželové listy lze do pokrmů přidávat přímo z obalu.
Petrželové listy by se měly přidávat na konci vaření, protože vysoké teploty ničí jejich nutriční hodnotu, chuť, vůni a barvu. Takže ho přidávejte na konci vaření do polévek, masových pokrmů a omáček.
Sušenou listovou petrželku skladujte v uzavřené skleněné nebo jiné vzduchotěsné nádobě schválené pro styk s potravinami (např. v našem originálním obalu) , mimo dosah slunečního záření, vlhkosti a tepla. Díky této úpravě si déle zachová svou chuť, vůni a aroma.
* Výrobek může obsahovat: lepek, vejce, sóju, mléko, celer, hořčici a sezam.
* Všechny produkty by měly být skladovány na suchém a tmavém místě v těsně uzavřeném obalu.
* POZNÁMKA – fotografie produktu se může lišit od skutečného vzhledu.
Bazalka, známá také jako bazalka sladká, polský bazilišek a bazalka zahradní, je rostlina používaná jako koření a okrasná rostlina. Jeho listy jsou oválného tvaru, ale se špičatými konci. Stonky jsou zelené. Bazalka je běžný název, protože po celém světě se pěstuje asi 150 odrůd této rostliny. Přidejte si ho do limonády a budete se cítit osvěžení!
Bobkový list, respektive vavřín nebo bobkový list, je koření, které se stalo obzvláště populárním v době Římské říše. Právě to zdobilo hlavy olympijských vítězů. Jeho symbol lze nalézt také na lícových stranách starých mincí. Přidejte si ho do svého denního jídelníčku.
Velmi chutné a aromatické. Takhle se dají popsat jalovcové bobule, které stojí za to používat ve svém každodenním jídelníčku. Jsou perfektní jako doplněk k pivním žebrům a pečené kachně. Také se vyplatí je přidat do dušené zeleniny a salátů. Mimořádné jalovcové bobule, přesvědčte se sami!
Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!
Kopr byl již ve starověku ceněn jako jedlá rostlina. Byl tak populární, že evropští rolníci se s jeho pěstováním potýkali jen s obtížemi. Římští a řečtí válečníci používali obklady vyrobené ze spálených semen fenyklu na rány utrpěné v bitvě. Kopr se také používal k přípravě směsí na ochranu před kletbami a zlými kouzly. Ačkoliv je v Polsku spojován především s mladými bramborami, možnosti jeho využití jsou mnohem širší. Použijte ho v kuchyni a objevte jeho vlastnosti, které jsou ceněny po staletí!
Ačkoliv listy koriandru vypadají podobně jako petržel, ve skutečnosti nemají nic společného. Už samotná vůně koriandru nás přibližuje orientálnímu světu nevšedního koření. Koriandr je jedním z nejstarších koření na světě, které lidstvo pěstuje. V našich zemích byl známý již ve středověku. V roce 812 se objevil v inventáři královských zahrad Karla Velikého. Můžete zpestřit svá jídla jeho jedinečnou chutí!
Ačkoliv listy koriandru vypadají podobně jako petržel, ve skutečnosti nemají nic společného. Už samotná vůně koriandru nás přibližuje orientálnímu světu nevšedního koření. Koriandr je jedním z nejstarších koření na světě, které lidstvo pěstuje. V našich zemích byl známý již ve středověku. V roce 812 se objevil v inventáři královských zahrad Karla Velikého. Můžete zpestřit svá jídla jeho jedinečnou chutí!
Jeho chuť je známá po celém světě, nazývá se chamtivou bylinou a kouzelnou. Používá se do bylinných směsí, tekutých koření do polévek a pokrmů a do bujónových kostek. Díky své úžasné chuti a vůni si ho cení hospodyňky po celém světě, zejména v ČR, kde si udělal mimořádný úspěch.
Přečtěte si a dozvíte se více o tomto úžasném a aromatickém koření!
Bez majoránky se neobejde žádná tradiční polská kuchyně. Poláci ho milují pro jeho intenzivní chuť a vůni. Přidává se téměř do všeho a chutná skvěle se vším. S polévkami jako je dršťková, hovězí, jehněčí nebo skopová, ale také s klobásami, paštikami a jako přísada do omáček a marinád. Existuje tolik využití majoránky, kolik je pokrmů. Přesvědčte se sami. Ochutnejte majoránku a zařiďte si ji ve své kuchyni!
Každý ji asi zná. Jeho osvěžující chuť obohacuje letní limonády a skvělé koktejly. Ve starověku se používal k ochucování vína a jeho název pochází z řecké mytologie. Mentol obsažený v mátě je základní složkou zubních past a ústních vod. Přečtěte si a dozvíte se více o mátě peprné.
Přidejte do svého jídelníčku trochu osvěžení!
Česnek je jedním z nejznámějších koření v polských domácnostech. Jeho protějšek – medvědí česnek – je skvělou alternativou k běžnému česneku. Zdravotní vlastnosti a chuť tohoto koření jsou oceňovány již mnoho let, ale v poslední době se stalo populárnějším. Na rozdíl od svého běžného příbuzného se nepoužívají jeho stroužky, ale celé listy. Poznejte ho lépe a objevte jeho úžasnou chuť a vůni!
Nové koření je koření, které si v ČR udělalo mimořádnou kariéru. Přidává se téměř do všeho a jeho chuť trochu připomíná kombinaci zázvoru, hřebíčku a skořice. Kuchaři a hospodyňky je milují a když je přidají do teplých polévek nebo masových pokrmů, dodají jim mnohostrannou chuť. Přesvědčte se sami, jak úžasně chutná nové koření!
Oregano je bylinka, bez které si italskou kuchyni nedokážeme představit, a ačkoli se nejčastěji přidává do pizzy a rajského krému, jeho využití je mnohem širší. Sjeďte dolů a sami se podívejte, k čemu je můžete využít. Přidejte oregano do svého jídelníčku a pocítíte jeho sílu!
Oregano je bylinka, bez které si italskou kuchyni nedokážeme představit, a ačkoli se nejčastěji přidává do pizzy a rajského krému, jeho využití je mnohem širší. Sjeďte dolů a sami se podívejte, k čemu je můžete využít. Přidejte oregano do svého jídelníčku a pocítíte jeho sílu!
Barevný pepř je směsí pečlivě vybraných plodů všech druhů pepře. Je důležité vědět, že barva pepře závisí výhradně na okamžiku jeho sklizně a tento okamžik ovlivňuje jeho chuť a vůni. Směs barevných pepřů se skládá ze zeleného, červeného, černého a bílého pepře. Díky této kombinaci můžeme cítit jak ostrou, tak i jemnou stránku pepře. Není to jen lahodný doplněk, ale také nádherná a poutavá dekorace na talíři. Přidejte do svých pokrmů barevný pepř a vychutnejte si jeho mnohostrannou chuť!
Bylinný pepř je směsí přírodních bylin a koření, která obohatí vaše chuťové vjemy a dodá vašim pokrmům mnohostrannou chuť. Tohle je jednoduchý způsob, jak si zamilovat vaření a vaši blízcí si vychutnat skvělou chuť domácích jídel. Přidejte si ještě dnes bylinkový pepř do svých každodenních pokrmů a podpořte své zdraví přirozenou cestou!
Nové koření je koření, které si v ČR udělalo mimořádnou kariéru. Přidává se téměř do všeho a jeho chuť trochu připomíná kombinaci zázvoru, hřebíčku a skořice. Kuchaři a hospodyňky je milují a když je přidají do teplých polévek nebo masových pokrmů, dodají jim mnohostrannou chuť. Přesvědčte se sami, jak úžasně chutná nové koření!
Oregano je bylinka, bez které si italskou kuchyni nedokážeme představit, a ačkoli se nejčastěji přidává do pizzy a rajského krému, jeho využití je mnohem širší. Sjeďte dolů a sami se podívejte, k čemu je můžete využít. Přidejte oregano do svého jídelníčku a pocítíte jeho sílu!
Zažijte mimořádnou chuť zelených pepřů a změňte své stravovací návyky k lepšímu. Má skvělou lehce orientální chuť a jistě vylepší chuť vašich pokrmů. Zařaďte ho do svého jídelníčku ještě dnes!
Česnek má mnoho jedinečných vlastností. V kombinaci s medem je skutečným protijedem na mnoho neduhů. Česnek je zároveň kořením, zeleninou i léčivou rostlinou. Je to doplněk, který se jistě bude hodit do jakékoli kuchyně na světě. Pěstování česneku začalo před 5 tisíci lety. Stojí za to využít jeho zdraví prospěšných vlastností, protože je k dispozici po celý rok. Kdysi se věřilo, že česnek odpuzuje upíry, a starověcí Egypťané ho jedli, aby měli „srdce a odvahu“. Podívejte se, proč se vyplatí jíst česnekové lupínky!
Anýz, respektive anýzový, jak zní jeho celý název, je koření, které lidstvo zná již téměř 3 500 let. Vzhledem k tomu, že informace o něm byly vyčteny z papyrusu pocházejícího z Egypta, je považován za jedno z nejstarších koření na světě. Stojí za to vědět, že právě tento druh anýzu se zdrobněle nazývá anýz. Přidejte ho do svého pečiva a starejte se o své zdraví!
Vlastnosti těchto úžasných semen byly oceňovány již ve starověkém Egyptě. Říkalo se, že je snazší vyjmenovat vlastnosti, se kterými černý kmín nepomáhá, než všechny ty, na které měl blahodárný vliv. Tato vzácná semena byla dokonce nalezena v hrobce faraona Tutanchamona. Používala ho i Kleopatra. Sám Hippokrates ocenil jeho neobvyklé účinky. Proto se černému kmínu říká „zlato faraonů“. Zjistěte více o těchto úžasných semínkách!
Kulturisté to moc dobře vědí. Pískavice řecké seno se také nazývá řecké seno nebo Boží tráva. Jeho použití se neomezuje pouze na kulinářské účely.
Přečtěte si a dozvíte se více o jeho použití!
Mletý sumach je koření s jedinečným charakterem , které po staletí zaujímá důležité místo v kuchyních Blízkého východu. S kořeny sahajícími až do starověku je mletý sumach nejen nedílnou součástí tradičních pokrmů, ale také symbolem kulinářské kreativity a objevování nových chutí.
Bílá hořčice, známá také jako lehká hořčice, je třetím nejstarším kořením na světě, hned po soli a pepři. První zmínky o něm pocházejí z doby kolem roku 5000 př. n. l. Existují tři druhy hořčice: bílá, černá a indická hořčice (pocházející z Indie). Objevte jeho jedinečný charakter a zařaďte ho do svého každodenního jídelníčku!
Uzená sůl je přísada, která se perfektně hodí jak doma, tak při zpracování masa. Dodá své nádherné aroma mnoha oblíbeným pokrmům. Podívejte se, do čeho přidat uzenou sůl.
Chilli Mleté Indie je intenzivní a aromatické koření, které přináší do vašeho jídla autentickou pálivost a bohatou chuť indických kuchyní. Vyrobené z pečlivě vybraných sušených chilli papriček, je toto mleté koření ideální pro zvýraznění chutí v omáčkách, marinádách, curry, polévkách i dalších tradičních pokrmech.
Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!
Chilli Jalapeño Červené Drcené 1-3 mm je aromatické a mírně pálivé koření, které přináší autentickou chuť červených jalapeňo papriček ve formě malých drobečků. Toto drcené chili je ideální pro dochucení omáček, polévek, marinád nebo při přípravě mexických a tex-mex jídel. Díky svému tvaru a velikosti snadno rozvinou svou intenzivní vůni a ostrost, čímž dodají pokrmům punc čerstvosti a tepla. Perfektní volba pro milovníky pikantnějších chutí, kteří chtějí jednoduše zvýraznit aroma svých kulinářských výtvorů.
Muškátový oříšek, přesněji řečeno, muškátový květ, se spojuje hlavně se svátky a je k nim ideálním doplňkem. Dodává mnoha pokrmům sváteční atmosféru a nevšední vůni. Lze jej použít k dochucení sladkého pečiva i slaných mas. Podívejte se, k čemu můžete toto rafinované koření využít!
Nové koření je koření, které si v ČR udělalo mimořádnou kariéru. Přidává se téměř do všeho a jeho chuť trochu připomíná kombinaci zázvoru, hřebíčku a skořice. Kuchaři a hospodyňky je milují a když je přidají do teplých polévek nebo masových pokrmů, dodají jim mnohostrannou chuť. Přesvědčte se sami, jak úžasně chutná nové koření!
Změňte chuť nudných sendvičů smaženou cibulkou! Jeho křupavost a jedinečná, zhuštěná chuť vám umožní přidávat ho do vašich oblíbených pokrmů bez omezení. Díky němu zapomenete na únavné loupání a krájení cibule doprovázené slzami. Navíc tato forma cibule vydrží čerstvá velmi dlouho, takže zapomeňte na vyhazování zkažené čerstvé cibule. Sjeďte dolů a zjistěte, do čeho tuto aromatickou pochoutku přidat.
Používáme cookies třetích stran k vylepšení vašeho prohlížení, analýze návštěvnosti stránek a personalizaci obsahu, reklam. Dozvědět se více.