- Nové

Kdo z nás nesní o tom, že stráví alespoň pár dní uprostřed nedotčené přírody v krásném prostředí Kavkazu? Kdo z nás si tuto nádhernou zemi spojuje nejen s krásnou přírodou, ale i s podmanivou chutí gruzínské kuchyně? Jak si můžeme alespoň trochu těchto chutí přinést do svých domovů ? Odpověď je velmi jednoduchá – svanské soli nám s tím pomohou.
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
Kdo z nás nesní o tom, že stráví alespoň pár dní uprostřed nedotčené přírody v krásném prostředí Kavkazu? Kdo z nás si tuto nádhernou zemi spojuje nejen s krásnou přírodou, ale i s podmanivou chutí gruzínské kuchyně? Jak si můžeme alespoň trochu těchto chutí přinést do svých domovů ? Odpověď je velmi jednoduchá – svanské soli nám s tím pomohou .
Jedna z legend gruzínské kuchyně praví, že svanová sůl je nejvybranějším kořením na světě. Vyrábí se již po staletí podle rodinných receptů, s vášní a srdcem pro vaření, ale také z lásky k regionálním tradicím. Právě to dělá svanskou sůl tak dokonalou v každém ohledu.
Její vůně a chuť nám připomenou ty nejúžasnější výpravy a uvedou nás do kulinářského světa, který dosud neznáme. Svanskou sůl zpočátku znali pouze v Gruzii. Díky davům turistů se rozvezla do různých koutů světa a tímto způsobem si získala velkou oblibu.
Svanová sůl je směsí soli, divokých bylin , práškové zeleniny a koření . Každá složka je pečlivě vybrána a zkombinována ve správném poměru. Složení svanské soli závisí na poměru, ročním období a regionu, ve kterém se vyrábí. Složení naší směsi naleznete v doplňujících informacích pod popisem.
V současné době si na gruzínských bazarech můžeme koupit standardizovanou svanskou sůl, která se vyrábí ze sušených bylin a koření, díky čemuž jsou poměry směsi dokonale sladěny.
Tato pikantní a lehce pikantní chuť směsi má pozitivní vliv na naše tělo. Díky obsahu různých bylin a koření v sobě spojuje nejen chutě, ale i účinky zaměřené na podporu našeho organismu.
Kajenský pepř je koření patřící do čeledi Capsicium – chilli papriček s velmi pálivou chutí. V Polsku se ze sušeného a mletého kajenského pepře vyrábí koření s neobvyklou chutí, zvané kajenský pepř. Výhody tohoto koření jsou oceňovány po celém světě díky jeho jedinečné chuti. Přidejte kajenský pepř do svého jídla.
Chilli Peperoncini Bird's Eye je vysoce pálivá odrůda chilli papriček pocházející z Asie. Tyto malé, štíhlé papričky nabízejí intenzivní ostrost s výraznou ovocnou a aromatickou chutí, která dodá jídlům originální a výrazný punc. Připomínají známé odrůdy Bird’s Eye Sladké, ale jsou o něco ostřejší a mají specifickou chuťový profil.
Každý ji asi zná. Jeho osvěžující chuť obohacuje letní limonády a skvělé koktejly. Ve starověku se používal k ochucování vína a jeho název pochází z řecké mytologie. Mentol obsažený v mátě je základní složkou zubních past a ústních vod. Přečtěte si a dozvíte se více o mátě peprné.
Přidejte do svého jídelníčku trochu osvěžení!
Barevný pepř je směsí pečlivě vybraných plodů všech druhů pepře. Je důležité vědět, že barva pepře závisí výhradně na okamžiku jeho sklizně a tento okamžik ovlivňuje jeho chuť a vůni. Směs barevných pepřů se skládá ze zeleného, červeného, černého a bílého pepře. Díky této kombinaci můžeme cítit jak ostrou, tak i jemnou stránku pepře. Není to jen lahodný doplněk, ale také nádherná a poutavá dekorace na talíři. Přidejte do svých pokrmů barevný pepř a vychutnejte si jeho mnohostrannou chuť!
Černý pepř divoké Voatsiperifera z Madagaskaru, známý také jako borbonský pepř, je vzácná a vysoce ceněná odrůda pepře pocházející z divokých pralesů Madagaskaru. Tento pepř je díky své divoké původní přírodě méně zpracovaný a má výraznější, komplexnější chuť s kořenitými a ovocnými tóny. Ideální je pro ty, kteří hledají unikátní koření s autentickým madagaskarským aroma, vhodné do marinád, omáček nebo jako finální dochutění pokrmů. Přidejte tento výjimečný pepř do své kuchyně a obohaťte své recepty exkluzivní chutí a vůní.
Pepř – ne nadarmo se mu říká král všech koření. Dominuje kuchyním po celém světě. Na stole se vždy nachází se solí. Jeho jedinečný, ostrý a výrazný charakter dodá každému pokrmu mnohorozměrnou chuť. Je to nejaromatičtější druh pepře. V kuchyni jsou jeho možnosti využití nekonečné. Patří mezi nejčastěji používané koření na světě. Přidaný do polévek, omáček nebo masa jim dodá skvělou chuť.
Přidejte do svého jídelníčku krupici z černého pepře a dodejte svým pokrmům charakter!
Pepř je skutečným králem koření po celém světě. Spolu se solí tvoří nenahraditelnou směs, která dochutí chuť téměř každého pokrmu. Černý pepř je nejaromatičtějším druhem pepře a jeho mletá verze je rychle použitelnou alternativou k celým pepřovým zrnkům. V kuchyni má neomezené využití, takže si můžeme vychutnat jeho chuť a popustit uzdu své fantazii.
Přesvědčte se sami, co dokáže mletý černý pepř!
Říká se mu král koření – pepř. V kuchyních po celém světě kraluje již stovky let. Na stole se vždy objevuje v duetu se solí. Díky němu každý pokrm získá jedinečnou, výraznou, lehce pikantní chuť. Je to nejaromatičtější druh pepře. Jeho kulinářské využití je téměř nekonečné a je to jedno z nejpoužívanějších koření na světě. Přidaný do polévek, omáček nebo masa jim dodá skvělou chuť. Přidejte do svých pokrmů černý pepř a získají úžasnou a výraznou chuť!
Název červená paprika zahrnuje plody brazilského pepřovníku a plody peruánského pepřovníku. I když se nejedná o papriky, prodávají se jako červená nebo růžová paprika. Jeho zrna jsou pokryta jemnou, křehkou slupkou. Jsou křehké, a proto by měly být zpracovány co nejdříve: sušeny nebo zalité nálevem či octem. Název „červená paprika“ se často používá jako hovorový termín pro jiná koření, jako je kajenský pepř (koření získané z kajenského pepře), stejně jako zralá forma plodu černého pepře a guinejský pepř, který pochází z Afriky.
Objevte orientální chuť a výhody sečuánského pepře z Dálného východu! Tato odrůda je jednou z mnoha orientálních variet tohoto oblíbeného koření. Pochází z Číny. Získává se z vnější skořápky plodů anýzu peprného. Toto koření se vyznačuje ostrou chutí s lehkým citrusovým nádechem. Konzumace většího množství způsobuje necitlivost a brnění na jazyk.
Zažijte mimořádnou chuť zelených pepřů a změňte své stravovací návyky k lepšímu. Má skvělou lehce orientální chuť a jistě vylepší chuť vašich pokrmů. Zařaďte ho do svého jídelníčku ještě dnes!
Kajenský pepř je koření patřící do čeledi Capsicium – chilli papriček s velmi pálivou chutí. V Česku se ze sušeného a mletého kajenského pepře vyrábí koření s neobvyklou chutí, zvané kajenský pepř. Výhody tohoto koření jsou oceňovány po celém světě díky jeho jedinečné chuti. Přidejte kajenský pepř do svého jídla!
Jemná a vznešená – to je chuť bílých pepřů. Je ideální pro lidi, kteří nemají rádi výrazný a silný černý pepř. Bílý pepř, ceněný po léta, je skvělou alternativou, která vám umožní znovuobjevit chuť pepře. Zrevolucionizujte svůj život a přidejte do něj lahodný bílý pepř!
Jemná a vznešená – to je chuť bílých pepřů. Je ideální pro lidi, kteří nemají rádi výrazný a silný černý pepř. Bílý pepř, ceněný po léta, je skvělou alternativou, která vám umožní znovuobjevit chuť pepře. Zrevolucionizujte svůj život a přidejte do něj lahodný bílý pepř!
Bylinný pepř je směsí přírodních bylin a koření, která obohatí vaše chuťové vjemy a dodá vašim pokrmům mnohostrannou chuť. Tohle je jednoduchý způsob, jak si zamilovat vaření a vaši blízcí si vychutnat skvělou chuť domácích jídel. Přidejte si ještě dnes bylinkový pepř do svých každodenních pokrmů a podpořte své zdraví přirozenou cestou!
Sůl vyráběná tradičním způsobem odpařováním mořské vody, doslova sušená na slunci. Je extrémně slaná, což vám umožní omezit příjem soli. Pro dosažení požadované chuti stačí použít méně než tradičního chloridu sodného. Charakteristický tvar ve formě vloček a pyramid také ztěžuje její záměnu s jinou solí.
Je známá a oceňovaná po celém světě. Slavní kuchaři ji považují za „vzácnou rudu“ a mimořádně žádaný produkt, který při správné péči tvoří podstatu pokrmů a vydává celou svou podstatu.
Sůl vyráběná tradičním způsobem odpařováním mořské vody, doslova sušená na slunci. Je extrémně slaná, což vám umožní omezit příjem soli. Pro dosažení požadované chuti stačí použít méně než tradičního chloridu sodného. Charakteristický tvar ve formě vloček a pyramid také ztěžuje její záměnu s jinou solí.
Je známá a oceňovaná po celém světě. Slavní kuchaři ji považují za „vzácnou rudu“ a mimořádně žádaný produkt, který při správné péči tvoří podstatu pokrmů a vydává celou svou podstatu.
Domácí uzeniny a klobásy jsou způsobem, jak přirozeně uchovat čerstvé maso, když máme přístup ke spolehlivému zdroji ve větším množství. Domácí výrobky obohacují sváteční stoly v mnoha domácnostech a jejich výhodou je jistota složení a možnost vybrat si jen to, co je dobré, zdravé a přírodní. Bílá nakládací sůl je nezbytná pro to, aby uzeniny byly bezpečné, nezkazily se a zároveň si zachovaly lákavý vzhled.
Jedná se o směs soli s malým přídavkem ledku. Samotná kuchyňská sůl má konzervační účinek (odtud její obliba po staletí po celém světě), zatímco druhá složka tyto vlastnosti umocňuje a zachovává růžovočervenou barvu masa. Také v průmyslu tato metoda umožňuje výrobu masných výrobků s chutným vzhledem bez nutnosti přidávání barviv.
Česneková sůl je klasickou kombinací kuchyňské soli a granulovaného česneku. Toto jednoduché, ale jedinečné koření je velmi všestranné a lze jej použít v mnoha různých pokrmech. Perfektně se hodí k masu, rybám, zelenině, polévkám a salátům. Lze ji posypat na chléb před pečením, přidat do masových marinád, salátových směsí nebo zapékaných pokrmů. Česneková sůl nejen zvýrazňuje chuť pokrmů, ale také jim dodává aromatickou vůni, která povzbuzuje k jídlu.
Česneková sůl dodá i těm nejjednodušším pokrmům osobitý charakter a promění je v výjimečný kulinářský zážitek. Díky své všestrannosti a intenzivní chuti je nenahraditelná v kuchyni každého kulinářského nadšence. Přidání česnekové soli do pokrmu je zárukou výjimečné chuti a kulinářského uspokojení.
Seznamte se s velkými výhodami a vlastnostmi himálajské jemné soli. Naučíte se také, jak ji správně používat v kuchyni. Je to jedna z nejčistších solí dostupných na Zemi, nezpracovaná a nekontaminovaná. Ručně se těží z jeskyní v Pákistánu, které vznikly před 250 miliony let.
Himálajská sůl má bílorůžovou barvu a čím více železa obsahuje, tím je růžovější. Za zmínku stojí, že se této soli kdysi říkalo „královská sůl“, protože byla vyhrazena výhradně královským rodinám. Zbytek občanů si musel vystačit s kamennou solí. Dnes je himálajská sůl dostupná všem, a proto stále častěji nahrazuje běžně známý a používaný chlorid sodný.
Uzená sůl je přísada, která se perfektně hodí jak doma, tak při zpracování masa. Dodá své nádherné aroma mnoha oblíbeným pokrmům. Podívejte se, do čeho přidat uzenou sůl.
Celerová sůl patří mezi stále vyhledávanější a oblíbenější koření. Jedná se o kombinaci tradiční soli s aromatickou přísadou, kterou je celer. Toto koření s intenzivní vůní dodává pokrmům sametovou, kořeněně-bylinkovou chuť. Kombinace soli, celeru a kurkumy, které neobsahují umělé přísady, je přirozeným způsobem, jak obohatit chuť pokrmů a zdůraznit jejich hodnoty.
Milujete maďarské chutě? Jste na správném místě! Maďarské koření bylo vytvořeno speciálně tak, aby odráželo chutě Maďarska. Aromatické a lahodné, okoření guláš i bramboráky. Vyzkoušejte ho a okořeňte svá jídla přírodní cestou!
Uzené grilovací koření je směs koření, která je speciálně namíchána tak, aby při grilování či uzení dodala masu a zelenině výraznou, autentickou uzenou chuť. Tato směs kombinuje koření, která podporují tepelnou úpravu nad kouřem, a zároveň přidávají hloubku a kouřové aroma do pokrmů.
Směs přírodního koření, která rozbije a změní chuť obyčejných brambor. Přesvědčte se sami, jak skvěle chutná. Vylepšete nudné bramborové pokrmy!
Směs koření pro tradiční maďarský guláš. Ideální pro hovězí, hovězí a vepřové maso, vepřové pokrmy a omáčky. Vyzkoušejte ji sami a dopřejte si skvělou chuť!
Koření Bigos je něco, co nesmí chybět ve vaší kuchyni a restauraci. Přidejte ho do svých zelných pokrmů a vychutnejte si jejich skvělou chuť.
Objevte dokonalou harmonii chutí s naším Kitchen King, jedinečnou směsí koření určenou k přípravě autentických indických pokrmů. Tato komplexní kořeněná směs obsahuje pečlivě vybrané ingredience, jako jsou kurkuma, kmín, koriandr, pepř, skořice, kardamom a další aromatické byliny, které dohromady vytvářejí bohatou a výraznou chuťovou základnu.
Česnekové a bylinkové koření na máslo a krutony je pečlivě sestavená směs, která dodává máslu jedinečnou, výraznou chuť a vůni. Kombinace aromatického česneku, jemných bylinek, cibule a černého pepře z něj činí perfektní koření nejen na máslo, ale i na omáčky, chléb a mnoho dalších pokrmů. Skvěle se hodí na grilování, párty, ale i na každodenní použití.
Guiana Grill je koření speciálně určené především k přípravě pokrmů na grilu a při pečení. Jeho aromatická a kořeněná chuť je ideální pro zvýraznění chuti masa, ryb nebo zeleniny při grilování.
Směs koření na dršťky je při přípravě tohoto pokrmu nezbytným doplňkem. Dršťky, které jsou přirozeně nevýrazné a mírné, vyžadují správné dochucení, aby se staly perfektním pokrmem k večeři. Proto je tak důležité je dochutit. S naší směsí koření na dršťky získá každé jídlo jedinečnou chuť a každý společně strávený okamžik bude magický. Vyzkoušejte to sami a pocítíte úžasnou a osobitou chuť dršťků!
Fajitas jsou slavný mexický pokrm, který spočívá v grilovaném mase a zelenině, obaleném v tenkém tortilovém chlebu. Často jsou doplněny o různé omáčky, salsy, guacamole nebo zakysanou smetanu. Připravit je lze z kuřecího, hovězího, vepřového nebo i rostlinného masa či tofu.
Tradiční mexické burrito je pšeničná tortilla s fazolemi, masem a místní rýží. Toto jídlo si nejprve oblíbili Američané a poté se rozšířilo díky řetězcům rychlého občerstvení. Jeho jedinečnost není ani tak jeho složení nebo forma, ale spíše způsob, jakým je dochuceno. Koření na burrito umožňuje vychutnat si tuto chuť každý. Můžete riskovat tvrzení, že je to pro milovníky pekelně pikantních pokrmů opravdové nebe v ústech.
Koření na kuře je směs koření a bylin, která je určena speciálně pro kuře. Je to nezbytný doplněk ve vaší domácnosti i restauraci. Podívejte se, jak chutná naše směs koření, a dodá nudným kuřecím pokrmům skvělou chuť a vůni. Ochuťte svá jídla jedinečným způsobem s naším PRÉMIOVÝM kořením na kuře!
Jedinečná gruzínská lahůdka na dosah ruky s aromatickým kořením Khmeli Suneli. Přejděte dolů a podívejte se, do čeho ji přidat.
Italské bylinky do salátu jsou skvělým způsobem, jak dodat čerstvému pokrmu aromatickou a chuti, která evokuje italskou kuchyni. Tato směs obvykle obsahuje kombinaci bylinek jako bazalka, oregano, tymián, rozmarýn a případně petržel či šalvěj, které se vzájemně doplňují a vytvářejí svěží, aromatické pojetí.
Argentinské grilovací koření je speciálně namíchaná směs, která odráží bohatou a chutnou tradici argentinského asada, neboli grilovaného masa. Argentinské grilování je po celém světě známé svou jednoduchostí, kvalitou masa a zároveň výraznou, ale harmonickou kořeněnou chutí. Toto koření je navrženo tak, aby zdůraznilo tyto vlastnosti a dodalo vašim pokrmům autentickou chuť argentinské kuchyně.
Připravte si jedinečné orientální pokrmy s naší kořenící směsí garam masala. Složení pouze přírodních a aromatických ingrediencí, které dokonale odrážejí atmosféru indické kuchyně, dodá každému pokrmu skvělou chuť. Garam masala bez přidané soli je zdravým doplňkem, který se také perfektně hodí do sladkého pečiva a dezertů.
Používáme cookies třetích stran k vylepšení vašeho prohlížení, analýze návštěvnosti stránek a personalizaci obsahu, reklam. Dozvědět se více.