- Nové

Říká se mu král koření – pepř. V kuchyních po celém světě kraluje již stovky let. Na stole se vždy objevuje v duetu se solí. Díky němu každý pokrm získá jedinečnou, výraznou, lehce pikantní chuť. Je to nejaromatičtější druh pepře. Jeho kulinářské využití je téměř nekonečné a je to jedno z nejpoužívanějších koření na světě. Přidaný do polévek, omáček nebo masa jim dodá skvělou chuť. Přidejte do svých pokrmů černý pepř a získají úžasnou a výraznou chuť!
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
Černý pepř je koření, které po staletí kraluje na stolech po celém světě. Mohlo by se zdát, že je to tak běžné, že si nezaslouží zvláštní pozornost. Nic nemůže být dále od pravdy. Černý pepř je esencí chuti, která dokáže zdůraznit charakter jakéhokoli pokrmu a dodat mu jedinečnou hloubku a vůni. I když se může zdát jako jednoduchý doplněk, jeho historie, výrobní proces a rozmanité využití ho činí užitečným pro zamyšlení.
První zmínka o pepři pochází z Indie, přibližně před 4 000 lety. Do Evropy ji z Dálného východu přivezl Alexandr Veliký Makedonský. V současné době se pěstuje v mnoha dalších oblastech, kde horké a vlhké klima má příznivý vliv na jeho růst.
Paprika (Piper nigrum L.) je vytrvalá popínavá rostlina, která kvete po celý rok. Plodí od druhého roku pěstování a nepřetržitě po dobu dalších 40 let. Dosahuje výšky až 15 m.
Bobule, jak se plod pepře nazývá, jsou zpočátku zelené, později červenají, až zčernají a zcela dozrají. Černý pepř však ještě není zcela zralý a při sušení hnědne a zvrásní se.
Pepř se používá jako platidlo po staletí. Sloužil k placení daní, pozemkových poplatků a cel v přístavech. Ve středověku lidé investovali své bohatství do pepře a uchovávali ho v pokladnicích jako zlato. Není divu, že se mu říkalo „černé zlato“.
Je to také nejčastěji kupované koření na světě. V zemích, kde se chová, je proto „hnací silou ekonomiky“.
Černý pepř je v kuchyni skutečným pokladem. Díky své všestrannosti se hodí téměř k jakémukoli pokrmu. Ať už připravujete gurmánské jídlo nebo jednoduché, každodenní jídlo, černé pepře si vždycky najde své místo.
Zde jsou některé z nejoblíbenějších způsobů použití černého pepře:
Černý pepř by měl být skladován v uzavřené skleněné nebo jiné vzduchotěsné nádobě schválené pro styk s potravinami (např. v našem originálním obalu) , mimo dosah slunečního záření, vlhkosti a tepla. Díky této úpravě si déle zachová svou čerstvost, chuť a vůni.
* Výrobek může obsahovat: lepek, vejce, sóju, mléko, celer, hořčici a sezam.
* Všechny produkty by měly být skladovány na suchém a tmavém místě v těsně uzavřeném obalu.
* POZNÁMKA – fotografie produktu se může lišit od skutečného vzhledu.