- Nové

Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
Kmín, ačkoli je často zaměňován s kmínem kvůli podobnému názvu, není totéž! Kmín se používal již ve starověku. Původně pochází z Egypta a nyní se pěstuje v mnoha teplých zemích, jako je severní Afrika, Indie a Amerika. Ve volné přírodě se nevyskytuje.
Kmín je velmi citlivý, proto není vhodný pro pěstování v polských zahradách. Lze ji pěstovat ze semen ve sklenících nebo doma, protože nesnáší mráz. Pro kulinářské účely se používá nezralé ovoce.
Ve starověku se kmín nacházel v hrobkách. Bylo to velmi cenné koření. Stejně jako pepř byl tak drahý, že se používal k placení poct a daní.
Řekové a Římané používali kmín jako náhražku černého pepře.
Kmín, známý také jako cumin , se používá hlavně v arabské, indické a mexické kuchyni. Je to základní ingredience chili con carne. Skvěle se hodí i do portugalské a španělské kuchyně. V triu se šafránem a skořicí vytváří skvělou směs koření. Je také součástí oblíbené bylinné směsi garam masala. Doplní chuť mnoha pokrmů, proto ho přidejte do:
Před přidáním kmínu se vyplatí ho trochu opražit, aby se projevily jeho nejcennější vlastnosti, tj. jeho aroma. Mělo by se přidávat opatrně, protože může přebít chuť ostatního koření a samotného pokrmu. Lze jej přidat vcelku nebo v mletém stavu.
Semena kmínu by měla být skladována v uzavřené skleněné nebo jiné vzduchotěsné nádobě schválené pro styk s potravinami (např. v našem originálním obalu) , mimo dosah slunečního záření, vlhkosti a tepla. Díky této úpravě si déle zachová svou čerstvost, chuť a vůni.
* Výrobek může obsahovat: lepek, vejce, sóju, mléko, celer, hořčici a sezam.
* Všechny produkty by měly být skladovány na suchém a tmavém místě v těsně uzavřeném obalu.
* POZNÁMKA – fotografie produktu se může lišit od skutečného vzhledu.
Badyán je jedním z nejznámějších koření na světě. Díky svému jedinečnému vzhledu, charakteristické chuti a vůni ráda zdobí talíře a dodává pokrmům slavnostní atmosféru. Jeho vzhled připomíná osmicípou hvězdu a uprostřed každého ramene jsou semena. Vytvořte si sváteční atmosféru a přidejte ji do svých pokrmů!
Bazalka, známá také jako bazalka sladká, polský bazilišek a bazalka zahradní, je rostlina používaná jako koření a okrasná rostlina. Jeho listy jsou oválného tvaru, ale se špičatými konci. Stonky jsou zelené. Bazalka je běžný název, protože po celém světě se pěstuje asi 150 odrůd této rostliny. Přidejte si ho do limonády a budete se cítit osvěžení!
Bobkový list, respektive vavřín nebo bobkový list, je koření, které se stalo obzvláště populárním v době Římské říše. Právě to zdobilo hlavy olympijských vítězů. Jeho symbol lze nalézt také na lícových stranách starých mincí. Přidejte si ho do svého denního jídelníčku.
Fenykl i kopr se nazývají kopr. Je však třeba si uvědomit, že tyto dva druhy se od sebe v mnoha ohledech liší. V dnešní době je fenykl jedním z nejoblíbenějších koření používaných téměř ve všech kuchyních po celém světě.
Fenykl i jeho zahradní odrůda se nazývají kopr. Je však třeba si uvědomit, že tyto dva druhy se od sebe v mnoha ohledech liší. V současné době je fenykl jedním z nejoblíbenějších koření používaných téměř ve všech kuchyních po celém světě.
Velmi chutné a aromatické. Takhle se dají popsat jalovcové bobule, které stojí za to používat ve svém každodenním jídelníčku. Jsou perfektní jako doplněk k pivním žebrům a pečené kachně. Také se vyplatí je přidat do dušené zeleniny a salátů. Mimořádné jalovcové bobule, přesvědčte se sami!
Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!
Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!
Ačkoliv listy koriandru vypadají podobně jako petržel, ve skutečnosti nemají nic společného. Už samotná vůně koriandru nás přibližuje orientálnímu světu nevšedního koření. Koriandr je jedním z nejstarších koření na světě, které lidstvo pěstuje. V našich zemích byl známý již ve středověku. V roce 812 se objevil v inventáři královských zahrad Karla Velikého. Můžete zpestřit svá jídla jeho jedinečnou chutí!
Ačkoliv listy koriandru vypadají podobně jako petržel, ve skutečnosti nemají nic společného. Už samotná vůně koriandru nás přibližuje orientálnímu světu nevšedního koření. Koriandr je jedním z nejstarších koření na světě, které lidstvo pěstuje. V našich zemích byl známý již ve středověku. V roce 812 se objevil v inventáři královských zahrad Karla Velikého. Můžete zpestřit svá jídla jeho jedinečnou chutí!
Bez majoránky se neobejde žádná tradiční polská kuchyně. Poláci ho milují pro jeho intenzivní chuť a vůni. Přidává se téměř do všeho a chutná skvěle se vším. S polévkami jako je dršťková, hovězí, jehněčí nebo skopová, ale také s klobásami, paštikami a jako přísada do omáček a marinád. Existuje tolik využití majoránky, kolik je pokrmů. Přesvědčte se sami. Ochutnejte majoránku a zařiďte si ji ve své kuchyni!
Nové koření je koření, které si v ČR udělalo mimořádnou kariéru. Přidává se téměř do všeho a jeho chuť trochu připomíná kombinaci zázvoru, hřebíčku a skořice. Kuchaři a hospodyňky je milují a když je přidají do teplých polévek nebo masových pokrmů, dodají jim mnohostrannou chuť. Přesvědčte se sami, jak úžasně chutná nové koření!
Nové koření je koření, které si v ČR udělalo mimořádnou kariéru. Přidává se téměř do všeho a jeho chuť trochu připomíná kombinaci zázvoru, hřebíčku a skořice. Kuchaři a hospodyňky je milují a když je přidají do teplých polévek nebo masových pokrmů, dodají jim mnohostrannou chuť. Přesvědčte se sami, jak úžasně chutná nové koření!
Herbes de Provence je kompozice pečlivě vybraných bylin, které harmonicky odrážejí chuť slunné Provence. Provensálské bylinky obohatí chuť pečeného masa i ranních míchaných vajec. Přidávejte je do svých oblíbených pokrmů téměř bez omezení.
Dochuťte s námi své pokrmy!
Kopr byl již ve starověku ceněn jako jedlá rostlina. Byl tak populární, že evropští rolníci se s jeho pěstováním potýkali jen s obtížemi. Římští a řečtí válečníci používali obklady vyrobené ze spálených semen fenyklu na rány utrpěné v bitvě. Kopr se také používal k přípravě směsí na ochranu před kletbami a zlými kouzly. Ačkoliv je v Polsku spojován především s mladými bramborami, možnosti jeho využití jsou mnohem širší. Použijte ho v kuchyni a objevte jeho vlastnosti, které jsou ceněny po staletí!
Jeho chuť je známá po celém světě, nazývá se chamtivou bylinou a kouzelnou. Používá se do bylinných směsí, tekutých koření do polévek a pokrmů a do bujónových kostek. Díky své úžasné chuti a vůni si ho cení hospodyňky po celém světě, zejména v ČR, kde si udělal mimořádný úspěch.
Přečtěte si a dozvíte se více o tomto úžasném a aromatickém koření!
Chilli Jalapeño Zelené Drcené 1-3 mm představuje kvalitní koření vyrobené ze zelených jalapeňo papriček, které byly sušené a následně jemně drceny na velikost 1-3 mm. Toto drcené chilli zachovává svěží a ovocnou chuť zelených jalapeňo, přičemž dodává pokrmům příjemnou ostrost a aromatickou hloubku.
Mleté chilli Premium Line je vysoce kvalitní a exkluzivní koření, které přináší do vašich jídel bohatou pálivost a intenzivní aroma. Toto prémiové mleté chilli je pečlivě vybrané z nejlepších chilli papriček a zpracované tak, aby zachovalo maximální chuťové a aromatické vlastnosti.
Jiné názvy kurkumy zahrnují indický šafrán a kurkumu. Vypadá jako oddenek zázvoru a pro své vlastnosti je ceněn již od starověku. Ačkoliv byl po pádu Římské říše poněkud zapomenut, v posledních zhruba dvanácti letech zažívá skutečnou renesanci. Využijte mletou kurkumu a obohaťte svůj jídelníček o nové chuťové vjemy!
Bobkový list, respektive vavřín nebo bobkový list, je koření, které se stalo obzvláště populárním v době Římské říše. Právě to zdobilo hlavy olympijských vítězů. Jeho symbol lze nalézt také na lícových stranách starých mincí. Přidejte si ho do svého denního jídelníčku.
Uzené červené jalapeño (chipotle) jsou jemně kouřové a pikantní chili, které dodá pokrmům výraznou chuť a hlubokou aromatickou vůni. Perfektní do omáček, marinád nebo na grilování.
Říká se mu král koření – pepř. V kuchyních po celém světě kraluje již stovky let. Na stole se vždy objevuje v duetu se solí. Díky němu každý pokrm získá jedinečnou, výraznou, lehce pikantní chuť. Je to nejaromatičtější druh pepře. Jeho kulinářské využití je téměř nekonečné a je to jedno z nejpoužívanějších koření na světě. Přidaný do polévek, omáček nebo masa jim dodá skvělou chuť. Přidejte do svých pokrmů černý pepř a získají úžasnou a výraznou chuť!
Mletá pálivá paprika je nenahraditelným kořením téměř v každé kuchyni na světě. Do Evropy ji přivezl Kryštof Kolumbus a díky němu si můžeme její chuť vychutnat při přípravě lahodných každodenních pokrmů. Užijte si skutečnou chuť mleté pálivé papriky!
Česnek má mnoho jedinečných vlastností. V kombinaci s medem je skutečným protijedem na mnoho neduhů. Česnek je zároveň kořením, zeleninou i léčivou rostlinou. Je to doplněk, který se jistě bude hodit do jakékoli kuchyně na světě. Pěstování česneku začalo před 5 tisíci lety. Stojí za to využít jeho zdraví prospěšných vlastností, protože je k dispozici po celý rok. Kdysi se věřilo, že česnek odpuzuje upíry, a starověcí Egypťané ho jedli, aby měli „srdce a odvahu“. Podívejte se, proč se vyplatí jíst česnekové lupínky!
Chilli Habanero Mleté je ostré a aromatické koření vyrobené z jednoho z nejpálivějších odrůd chilli, Habanero. Ideální pro milovníky pálivých jídel, které chtějí dodat pokrmům intenzivní pálivost a výraznou chuť. Perfektní do omáček, marinád, polévek nebo na grilování, kde podtrhne chuť a dodá jídlu jedinečný náboj. Přineste do své kuchyně odvážnou pálivost a nezaměnitelnou vůni Habanero s tímto kvalitním mletým kořením.
Česnek lze snadno nazvat rostlinou „orchestru“; Je to koření, zelenina i rostlina s neocenitelnými vlastnostmi. Je to nepostradatelné koření téměř v každé kuchyni na světě. Začalo se s pěstováním před 5 tisíci lety. Je tak univerzální, že se dá přidávat dle libosti, a hodí se k většině polských pokrmů. Vyplatí se ho používat, protože je k dispozici po celý rok. Ve starověku byl považován za koření, které odpuzuje upíry, a Egypťané ve starověku jedli česnek, aby měli „srdce a odvahu“. Přečtěte si a dozvíte se více o tomto úžasném a vzácném koření.
Hřebíček, známý také jako hřebíček kořeněný, hřebíček aromatický, hřebíčkové jablko nebo hřebíček vonný, je známý již po staletí. Jeho květní pupeny se používají v potravinářském, parfumérském a kosmetickém průmyslu. Ačkoli je známý především pro svou charakteristickou chuť a vůni, má i další vlastnosti. Zjistěte více o tomto neuvěřitelně aromatickém koření, které milují tisíce lidí!
Sladká červená paprika ve formě vloček je 100% přírodní koření, které můžete používat bez omezení. Jeho chuť potěší i ty nejnáročnější jazýčky. Je snadno použitelný, a proto vám ušetří čas. Čerstvé papriky už nemusíte krájet. Stačí přidat paprikové vločky přímo z obalu. Dobrou chuť!
Změňte chuť nudných sendvičů smaženou cibulkou! Jeho křupavost a jedinečná, zhuštěná chuť vám umožní přidávat ho do vašich oblíbených pokrmů bez omezení. Díky němu zapomenete na únavné loupání a krájení cibule doprovázené slzami. Navíc tato forma cibule vydrží čerstvá velmi dlouho, takže zapomeňte na vyhazování zkažené čerstvé cibule. Sjeďte dolů a zjistěte, do čeho tuto aromatickou pochoutku přidat.
Česnek je skutečný 3v1, je to koření, zelenina a rostlina s neobvyklými vlastnostmi. Tento skvělý doplněk se hodí téměř ke každému polskému pokrmu, což z něj dělá jedno z nejuniverzálnějších koření na světě. Kdysi měl plašit upíry, ale byl také symbolem odvahy. Přidejte toto mimořádné koření do svého jídelníčku a vylepšete chuť svých pokrmů!
Používáme cookies třetích stran k vylepšení vašeho prohlížení, analýze návštěvnosti stránek a personalizaci obsahu, reklam. Dozvědět se více.