- Nové

Sladká mletá paprika je doplněk, který ve vaší kuchyni nesmí chybět. Aromatická, sladká a výrazná, dodá chuť pokrmům z jednoho hrnce, jako je guláš a léčo, ale i mexickým quesadillám nebo burritos. Jeho chuť je známá po celém světě a jeho vůni milují miliony lidí. I vy byste měli do svého jídelníčku zařadit mletou sladkou papriku a pocítíte její sílu!
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
Sladká mletá paprika je koření používané zejména ve španělské, maďarské a mexické kuchyni. Papriky pravděpodobně pocházejí z Kolumbie a v Evropě se objevily v 16. století, kde si rychle získaly srdce kuchařů a gurmánů.
Přírodní sladká paprika pochází z planě rostoucích rostlin, které se vyskytují v Jižní Americe, ačkoli se dnes pěstuje prakticky po celém světě – včetně Polska.
Rostlina dosahuje výšky až 100 cm a má charakteristické špičaté, protáhlé listy. Sklízí se od srpna do září, kdy dosahuje plné chuti a barvy.
Papriky jako slunce! Preferuje teplé klima a úrodnou půdu, a proto nejkvalitnější koření pochází ze zemí se slunečným a suchým podnebím.
Dnes rozlišujeme dva hlavní druhy paprik: sladké a pálivé – každý z nich se hojně používá v kuchyních po celém světě.
Zajímavost
Na světě existuje přes 200 různých odrůd paprik. Červené papriky obsahují 5krát více vitamínu C než citrony. Proto přírodní koření obsahuje bohatství nejen chuti, ale i nutriční hodnoty.
Na co se používá mletá sladká paprika? Je to koření, které najdete téměř v každé kuchyni na světě!
Sladká paprika je základní ingrediencí maďarské kuchyně, takže se perfektně hodí k přípravě lahodného guláše, léčo nebo maďarské rybí polévky.
V mexické kuchyni dodávají sladké papriky chuť quesadillám, burritos a tradičním rajčatovým a fazolovým polévkám.
Mletá sladká paprika se hodí k mnoha pokrmům, proto ji přidejte do:
Mletou sladkou papriku můžete použít podle vlastní kulinářské chuti. Přidejte si ho do svých oblíbených pokrmů přímo z obalu.
Sladká paprika je koření, které se snadno dávkuje – jen zřídka se to přežene, ale stojí za to si pamatovat pár pravidel.
Doporučené poměry:
📌 Tip na vaření: Abyste z paprik vytěžili maximum, lehce je opečte na olivovém oleji nebo přepuštěném másle a dávejte pozor, abyste je nespálili.
Je sladká paprika pálivá?
Ne – mletá sladká paprika má jemnou, lehce sladkou chuť, bez jakékoli pálivosti.
Barví mletá paprika potraviny?
Ano! Přírodní sladká paprika krásně obarví pokrmy teplou, chutnou barvou.
Můžu použít sladké papriky do dezertů?
Obvykle ne – sladká paprika se nejlépe hodí do slaných pokrmů, ale molekulární kuchyně experimentovala s jejím použitím v čokoládových dezertech!
Mletá sladká paprika by měla být skladována v uzavřené skleněné nebo jiné vzduchotěsné nádobě schválené pro styk s potravinami (např. v našem originálním obalu) , mimo dosah slunečního záření, vlhkosti a tepla. Díky této úpravě si déle zachová svou čerstvost, chuť a vůni.
* Výrobek může obsahovat: lepek, vejce, sóju, mléko, celer, hořčici a sezam.
* Všechny produkty by měly být skladovány na suchém a tmavém místě v těsně uzavřeném obalu.
* POZNÁMKA – fotografie produktu se může lišit od skutečného vzhledu.