• Nové
    Paprika červená pálivá (mletá)

Paprika červená pálivá (mletá)

34,82 Kč

Mletá pálivá paprika je nenahraditelným kořením téměř v každé kuchyni na světě. Do Evropy ji přivezl Kryštof Kolumbus a díky němu si můžeme její chuť vychutnat při přípravě lahodných každodenních pokrmů. Užijte si skutečnou chuť mleté ​​pálivé papriky!

Hmotnost : 50 g
Počet
Přidat do seznamu přání

notifications Hlídací pes
Zavřít

Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu

Mletá pálivá paprika – nenahraditelná ingredience ve vaší kuchyni

Mletá pálivá paprika je koření, které si získalo obrovskou popularitu v kuchyních po celém světě. Jeho intenzivní chuť a hluboké aroma z něj činí nepostradatelnou součást mnoha pokrmů. Ať už jste fanouškem mexické, maďarské, thajské, indické nebo arabské kuchyně, mletá pálivá paprika dokonale obohatí chuť vašich pokrmů.

Původ a proces výroby mleté ​​pálivé papriky

Pálivé papričky , ze kterých se vyrábějí mleté ​​pálivé papričky, pocházejí ze Severní a Jižní Ameriky. Tato rostlina, známá také pod latinským názvem Capsicum annuum , se pěstuje v různých částech světa, což ovlivňuje rozmanitost jejích odrůd a úroveň pikantnosti. Výrobní proces mletých pálivých papriček začíná pečlivým sklizním zralých lusků, které se následně suší a po získání vhodné konzistence se rozemele na jemný prášek. Tato tradiční metoda zpracování zachovává veškerou chuť a vůni papriky, takže každá porce tohoto koření je skutečnou esencí pálivosti.

Mletá pálivá paprika
Zajímavost

Je dobré vědět, že stupeň pálivosti paprik se měří v jednotkách Scovilleho tepla (SHU). Sladké papriky mají 0 jednotek, papričky Jalapeño mají 2500–4000 jednotek a chilli papričky Bird Eyes a Piri-Piri mají 80 000 jednotek. Paprika patří mezi koření dovážené do Polska nejčastěji.

Použití mleté ​​pálivé papriky v kuchyni

Mletá pálivá paprika je všestranné koření, které se používá v různých kuchyních po celém světě. Jeho intenzivní chuť dodává pokrmům jedinečný charakter a činí z nich nezapomenutelný kulinářský zážitek. Zde je několik oblíbených způsobů použití tohoto koření:

1. Mexická kuchyně:

  • Quesadilly, burritos, tortilly a mexické polévky získávají na chuti díky přidání mletých pálivých papriček. V kombinaci s dalším kořením, jako je kmín nebo koriandr, vytváří chuťový základ mnoha mexických specialit.

2. Maďarská kuchyně:

  • Mletá pálivá paprika je základní ingrediencí maďarského leczó a ​​guláše. Dodává těmto pokrmům hloubku a pikantnost, která je pro kuchyni tohoto regionu charakteristická.

3. Indická a thajská kuchyně:

  • V indické a thajské kuchyni se mletá chilli paprička často nachází ve směsích koření, jako je garam masala nebo kari. Do pokrmů, které jsou pro tyto kuchyně typické, vnáší teplo a kořeněnost.

4. Arabská kuchyně:

  • V arabských pokrmech se mletá pálivá paprika používá k dochucování masa, omáček a polévek. Jeho pikantní chuť se perfektně hodí k aromatickému koření, jako je skořice, kardamom nebo kmín.
Univerzální použití v domácí kuchyni

Mletá pálivá paprika se neomezuje pouze na exotické kuchyně. V každodenním vaření se dá použít k:

  • Maso: Ideální jako příloha ke kuřecímu, hovězímu, vepřovému nebo jehněčímu masu. Dodává masu intenzivní chuť a vůni.
  • Jídla z jednoho hrnce: Guláš, bigos nebo léčo budou pikantnější, pokud do nich přidáte mletou pálivou papriku.
  • Rajčatové pokrmy: Rajčatové omáčky, zapékané pokrmy a pokrmy na bázi rajčat, jako je ratatouille, získají s tímto kořením hloubku chuti.
  • Bramborové pokrmy: Od pečených brambor až po bramboráky, mletá pálivá paprika jim dodává jedinečný charakter.
  • Těstoviny a rýže: Chuť těstovin, rizota nebo pilafu můžete vylepšit přidáním trochy tohoto pálivého koření.
  • Saláty: Mletá pálivá paprika může být zajímavým doplňkem dresinků a salátů a dodat jim pikantnost.
  • Omáčky a marinády: Mletá pálivá paprika je ideální ingrediencí pro vytváření aromatických omáček a marinád, které dodají pokrmům výraznou chuť.

Skladování

Mleté pálivé papriky by měly být skladovány v uzavřené skleněné nebo jiné vzduchotěsné nádobě schválené pro styk s potravinami (např. v našem originálním obalu) , mimo dosah slunečního záření, vlhkosti a tepla. Díky této úpravě si déle zachová svou čerstvost, chuť a vůni.

* Výrobek může obsahovat: lepek, vejce, sóju, mléko, celer, hořčici a sezam.

* Všechny produkty by měly být skladovány na suchém a tmavém místě v těsně uzavřeném obalu.

* POZNÁMKA – fotografie produktu se může lišit od skutečného vzhledu.

Ebies s.r.o.
500 ks

Mohlo by vás také zajímat

Dostupnost: 500 Skladem

Bobkový list, respektive vavřín nebo bobkový list, je koření, které se stalo obzvláště populárním v době Římské říše. Právě to zdobilo hlavy olympijských vítězů. Jeho symbol lze nalézt také na lícových stranách starých mincí. Přidejte si ho do svého denního jídelníčku.

Dostupnost: 500 Skladem

Vavřín ušlechtilý neboli bobkový list, jak se mu říká, je koření, které se stalo obzvláště populárním v době Římské říše. Právě to zdobilo hlavy olympijských vítězů. Jeho symbol lze nalézt také na lícových stranách starých mincí. Jeho skvělá chuť dodá vznešený nádech každodenním pokrmům. Zařaďte ho do svého jídelníčku a pocítíte jeho sílu!

Fenykl celý

34,82 Kč
Dostupnost: 500 Skladem

Fenykl i jeho zahradní odrůda se nazývají kopr. Je však třeba si uvědomit, že tyto dva druhy se od sebe v mnoha ohledech liší. V současné době je fenykl jedním z nejoblíbenějších koření používaných téměř ve všech kuchyních po celém světě.

Kmín celý

34,82 Kč
Dostupnost: 500 Skladem

Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!

Kmín mletý

34,82 Kč
Dostupnost: 500 Skladem

Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!

Kopr

34,82 Kč
Dostupnost: 500 Skladem

Kopr byl již ve starověku ceněn jako jedlá rostlina. Byl tak populární, že evropští rolníci se s jeho pěstováním potýkali jen s obtížemi. Římští a řečtí válečníci používali obklady vyrobené ze spálených semen fenyklu na rány utrpěné v bitvě. Kopr se také používal k přípravě směsí na ochranu před kletbami a zlými kouzly. Ačkoliv je v Polsku spojován především s mladými bramborami, možnosti jeho využití jsou mnohem širší. Použijte ho v kuchyni a objevte jeho vlastnosti, které jsou ceněny po staletí!

Koriandr celý

34,82 Kč
Dostupnost: 500 Skladem

Ačkoliv listy koriandru vypadají podobně jako petržel, ve skutečnosti nemají nic společného. Už samotná vůně koriandru nás přibližuje orientálnímu světu nevšedního koření. Koriandr je jedním z nejstarších koření na světě, které lidstvo pěstuje. V našich zemích byl známý již ve středověku. V roce 812 se objevil v inventáři královských zahrad Karla Velikého. Můžete zpestřit svá jídla jeho jedinečnou chutí! 

Dostupnost: 500 Skladem

Jeho chuť je známá po celém světě, nazývá se chamtivou bylinou a kouzelnou. Používá se do bylinných směsí, tekutých koření do polévek a pokrmů a do bujónových kostek. Díky své úžasné chuti a vůni si ho cení hospodyňky po celém světě, zejména v ČR, kde si udělal mimořádný úspěch.

Přečtěte si a dozvíte se více o tomto úžasném a aromatickém koření!

Majoránka

39,29 Kč
Dostupnost: 500 Skladem

Bez majoránky se neobejde žádná tradiční česká kuchyně. Češi ho milují pro jeho intenzivní chuť a vůni. Přidává se téměř do všeho a chutná skvěle se vším. S polévkami jako je dršťková, hovězí, jehněčí nebo skopová, ale také s klobásami, paštikami a jako přísada do omáček a marinád. Existuje tolik využití majoránky, kolik je pokrmů. Přesvědčte se sami. Ochutnejte majoránku a zařiďte si ji ve své kuchyni!

Máta peprná

34,82 Kč
Dostupnost: 500 Skladem

Každý ji asi zná. Jeho osvěžující chuť obohacuje letní limonády a skvělé koktejly. Ve starověku se používal k ochucování vína a jeho název pochází z řecké mytologie. Mentol obsažený v mátě je základní složkou zubních past a ústních vod. Přečtěte si a dozvíte se více o mátě peprné.

Přidejte do svého jídelníčku trochu osvěžení!

Dostupnost: 500 Skladem

Muškátový oříšek, přesněji řečeno, muškátový květ, se spojuje hlavně se svátky a je k nim ideálním doplňkem. Dodává mnoha pokrmům sváteční atmosféru a nevšední vůni. Lze jej použít k dochucení sladkého pečiva i slaných mas. Podívejte se, k čemu můžete toto rafinované koření využít!

Dostupnost: 500 Skladem

Nové koření je koření, které si v ČR udělalo mimořádnou kariéru. Přidává se téměř do všeho a jeho chuť trochu připomíná kombinaci zázvoru, hřebíčku a skořice. Kuchaři a hospodyňky je milují a když je přidají do teplých polévek nebo masových pokrmů, dodají jim mnohostrannou chuť. Přesvědčte se sami, jak úžasně chutná nové koření!

Dostupnost: 500 Skladem

Sladká červená paprika ve formě vloček je 100% přírodní koření, které můžete používat bez omezení. Jeho chuť potěší i ty nejnáročnější jazýčky. Je snadno použitelný, a proto vám ušetří čas. Čerstvé papriky už nemusíte krájet. Stačí přidat paprikové vločky přímo z obalu. Dobrou chuť!

16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Jalovec celý

43,75 Kč
Dostupnost: 500 Skladem

Velmi chutné a aromatické. Takhle se dají popsat jalovcové bobule, které stojí za to používat ve svém každodenním jídelníčku. Jsou perfektní jako doplněk k pivním žebrům a pečené kachně. Také se vyplatí je přidat do dušené zeleniny a salátů. Mimořádné jalovcové bobule, přesvědčte se sami!

Dostupnost: 500 Skladem

Kmín, známý také jako kmín nebo cumín, je koření známé již od dob starověkých faraonů. Často se mylně zaměňuje s kmínem, což je zcela jiné koření. Používal se jako přírodní kosmetika k rozjasnění obličeje. Vyzkoušejte, jak toto úžasné koření změní chuť vašich pokrmů k lepšímu!

Máta peprná

34,82 Kč
Dostupnost: 500 Skladem

Každý ji asi zná. Jeho osvěžující chuť obohacuje letní limonády a skvělé koktejly. Ve starověku se používal k ochucování vína a jeho název pochází z řecké mytologie. Mentol obsažený v mátě je základní složkou zubních past a ústních vod. Přečtěte si a dozvíte se více o mátě peprné.

Přidejte do svého jídelníčku trochu osvěžení!

Dostupnost: 500 Skladem

Mořské solné vločky - esenciální minerály přímo z přírody

Sůl vyráběná tradičním způsobem odpařováním mořské vody, doslova sušená na slunci. Je extrémně slaná, což vám umožní omezit příjem soli. Pro dosažení požadované chuti stačí použít méně než tradičního chloridu sodného. Charakteristický tvar ve formě vloček a pyramid také ztěžuje její záměnu s jinou solí.

Je známá a oceňovaná po celém světě. Slavní kuchaři ji považují za „vzácnou rudu“ a mimořádně žádaný produkt, který při správné péči tvoří podstatu pokrmů a vydává celou svou podstatu. 

Pepř barevný

52,68 Kč
Dostupnost: 500 Skladem

Barevný pepř je směsí pečlivě vybraných plodů všech druhů pepře. Je důležité vědět, že barva pepře závisí výhradně na okamžiku jeho sklizně a tento okamžik ovlivňuje jeho chuť a vůni. Směs barevných pepřů se skládá ze zeleného, ​​červeného, ​​černého a bílého pepře. Díky této kombinaci můžeme cítit jak ostrou, tak i jemnou stránku pepře. Není to jen lahodný doplněk, ale také nádherná a poutavá dekorace na talíři. Přidejte do svých pokrmů barevný pepř a vychutnejte si jeho mnohostrannou chuť!

Jalovec mletý

34,82 Kč
Dostupnost: 500 Skladem

Velmi chutné a aromatické. Takhle se dají popsat jalovcové bobule, které stojí za to používat ve svém každodenním jídelníčku. Jsou perfektní jako doplněk k pivním žebrům a pečené kachně. Také se vyplatí je přidat do dušené zeleniny a salátů. Mimořádné jalovcové bobule, přesvědčte se sami!

Dostupnost: 500 Skladem

Název červená paprika zahrnuje plody brazilského pepřovníku a plody peruánského pepřovníku. I když se nejedná o papriky, prodávají se jako červená nebo růžová paprika. Jeho zrna jsou pokryta jemnou, křehkou slupkou. Jsou křehké, a proto by měly být zpracovány co nejdříve: sušeny nebo zalité nálevem či octem. Název „červená paprika“ se často používá jako hovorový termín pro jiná koření, jako je kajenský pepř (koření získané z kajenského pepře), stejně jako zralá forma plodu černého pepře a guinejský pepř, který pochází z Afriky.

Dostupnost: 500 Skladem

Cejlonská skořice je nejušlechtilejší odrůdou skořice. Jeho kůra je jedním z nejstarších koření starověkého Egypta, které se používalo k ochucování nápojů. Také se v ájurvédě používá již dlouhou dobu. Zařaďte tento nejrafinovanější druh skořice do svého jídelníčku!

Dostupnost: 500 Skladem

Rozmarýn je známý již od starověku, kdy se používal ke konzervování masa. Rozmarýn se stal symbolem lásky a věrnosti, a proto nevěsty nosily věnec s ním. Podle lidových pověr měl také plašit duchy a noční můry. Kouzelné koření na dosah ruky!

Dostupnost: 500 Skladem

Kulturisté to moc dobře vědí. Pískavice řecké seno se také nazývá řecké seno nebo Boží tráva. Jeho použití se neomezuje pouze na kulinářské účely.

Přečtěte si a dozvíte se více o jeho použití!

Dostupnost: 500 Skladem

Estragon, známý také jako pelyněk nebo draganek, je trvalka, která se stala obzvláště oblíbenou v Německu, Španělsku a Francii. Francouzi si tuto bylinku tak oblíbili, že ji nazývali králem koření. Podlehněte pokušení a zařaďte ho do svého pestrého jídelníčku!

Dostupnost: 500 Skladem

Muškátový oříšek, přesněji řečeno, muškátový květ, se spojuje hlavně se svátky a je k nim ideálním doplňkem. Dodává mnoha pokrmům sváteční atmosféru a nevšední vůni. Lze jej použít k dochucení sladkého pečiva i slaných mas. Podívejte se, k čemu můžete toto rafinované koření využít!

Dostupnost: 500 Skladem

Chilli Jalapeño Zelené Drcené 1-3 mm představuje kvalitní koření vyrobené ze zelených jalapeňo papriček, které byly sušené a následně jemně drceny na velikost 1-3 mm. Toto drcené chilli zachovává svěží a ovocnou chuť zelených jalapeňo, přičemž dodává pokrmům příjemnou ostrost a aromatickou hloubku.

Dostupnost: 500 Skladem

Bílá hořčice, známá také jako lehká hořčice, je třetím nejstarším kořením na světě, hned po soli a pepři. První zmínky o něm pocházejí z doby kolem roku 5000 př. n. l. Existují tři druhy hořčice: bílá, černá a indická hořčice (pocházející z Indie). Objevte jeho jedinečný charakter a zařaďte ho do svého každodenního jídelníčku!