- Nové

Jedná se o lahodnou korejskou chilli papričku, jejíž název pochází z korejského gochu-garu (kde gochu znamená chilli paprička a garu znamená prášek), protože se nejčastěji vyskytuje ve formě prášku, vloček nebo krupice. Má krásnou, intenzivní červenou barvu a pikantní chuť.
Záleží na pěstování a původu, ale je popisována jako středně horká až velmi horká. Zajímavé je, že má charakteristický, lehce kouřový tón. Proč se vyplatí ho mít ve vaší kuchyni a na jaké pokrmy se dá použít?
Zaručujeme bezpečné a chráněné dokončení nákupu
Kimči papričky Gochugaru, zrající na slunci, jsou klíčovou ingrediencí korejské kuchyně. Díky své pikantní, lehce kouřové chuti je ideální pro východoasijské lahůdky a další! Nejznámějším použitím je jeho přidání do kimči. Je to jeden z nejběžnějších pokrmů korejské kuchyně, který se skládá převážně z konzervovaného čínského zelí nebo jiné zeleniny.
Hrubě mletá paprika je hlavní ingrediencí náplně do nakládaného zelí. Další korejské pokrmy, ve kterých toto koření dominuje, jsou:
Důležité je nenahrazovat mletou papriku gochugaru jinými, nekorejskými odrůdami chilli papriček, právě tato odrůda dodá vašim pokrmům charakteristickou, lahodnou chuť.
Každé z těchto jídel získá charakteristickou, kořeněnou vůni přidáním papriček gochugaru. Navíc, pokud máte rádi kořeněná jídla, bude to skvělý doplněk k obalování. Přidejte si ho na dochucení svého oblíbeného řízku nebo na přípravu pikantní verze domácích kuřecích stripsy.
Fanoušci pikantní kuchyně ho využijí jako tzv. ořezávátko na vaše oblíbené pokrmy! Existuje nespočet způsobů, jak využít papriky Gochugaru, takže jsou skvělým doplňkem každé kuchyňské linky, zejména pro ty, kteří milují pikantní jídlo.
Papriky Gochugaru, které nabízíme, obsahují 100 % tohoto koření – bez jakýchkoli dalších přísad. Toto je koření, které se bude hodit do mnoha pokrmů!
Toto koření se dodává ve formě tmavě červených vloček. Díky tomuto vzhledu vypadá na jídle krásně. Použijte ho jako polevu a dodejte svým pokrmům zajímavý a atraktivní vzhled!
Papriky gochugaro jsou pálivé, ale jejich obsah je nižší než u kajenských papriček nebo habanero. Z tohoto důvodu bude fungovat dobře i pro ty, kteří nemají vysokou toleranci na kořeněná jídla. Díky střední pálivosti toto koření nepřebije ostatní chutě v pokrmu. Zachovají si svou hloubku a komplexnost.
Kimči neboli fermentovaná zelenina je pokrm, který obsahuje mnoho vitamínů, včetně C a K. Kimči je navíc nakládaný pokrm, takže obsahuje i probiotika.
Kimči si můžete snadno připravit sami doma. Na toto jídlo budete potřebovat: čínské zelí, sladkou papriku, mrkev, pažitku, zázvor a samozřejmě gochugaru. Zajímá vás, s čím jíst kimči? Tato okurka se nejčastěji podává s hlavním chodem.
Nezapomeňte, že aby si koření Gochugaru zachovalo své vlastnosti, mělo by být skladováno na chladném a suchém místě mimo dosah slunečního záření. Sáček na zip vám umožní pohodlné uložení koření – můžete ho snadno a opakovaně zavírat a otevírat. V případě potřeby papriky přelijte do těsně uzavřené sklenice, aby neztratily své aroma. Takto můžete toto koření skladovat po dlouhou dobu, aniž by ztratilo svou kvalitu.